Zakelijk nieuws

De afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. 
Author: ANP
Posted: October 22, 2018, 9:17 pm
De Kamer van Koophandel (KVK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers benaderd kunnen worden via ongewenste telefoontjes en e-mails.
Author: NU.nl
Posted: October 22, 2018, 8:08 pm
Voor ongeveer 200.000 van de 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek dreigen de maandlasten onbetaalbaar te worden als het inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. 
Author: ANP
Posted: October 22, 2018, 5:34 pm
De lage waterstand in de Rijn dreigt tot marktverstoringen te leiden. Door de voorraadverschillen die ontstaan, moeten verschillende Europese landen zich voorbereiden op hogere energieprijzen, zegt JBC Energy.
Author: NU.nl/Bloomberg
Posted: October 22, 2018, 4:28 pm
In de havens van Amsterdam en Rotterdam wordt gewerkt aan een systeem om de administratieve afhandeling van vrachtverkeer per veerboot te automatiseren. Dat gebeurt om de verwachte rompslomp na de Brexit te verminderen.
Author: NU.nl
Posted: October 22, 2018, 4:15 pm
Cabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven Airport legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV richt het protest zich tegen de sluiting van de vliegbasis door Ryanair en de manier waarop hun werkgever met ze omgaat.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 22, 2018, 3:31 pm
Financiële markten en de Europese Commissie maken zich nogal druk om de Italiaanse begroting. Het land dreigt het begrotingstekort in 2019 op te laten lopen naar 2,4 procent van de economie. 
Author: NU.nl
Posted: October 22, 2018, 3:15 pm
Het Rijk trekt 2 miljoen euro uit om vaklieden in het noorden te onderwijzen in de overstap van fossiele naar duurzame energie. Het geld gaat naar mbo-scholen, het bedrijfsleven en gemeenten in het noorden van Nederland.
Author: ANP
Posted: October 22, 2018, 3:10 pm
Philip Morris International is in het Verenigd Koninkrijk een dure reclamecampagne gestart om klanten aan de elektronische sigaret te krijgen. Gezondheidsorganisaties hebben de campagne meteen zwaar bekritiseerd.
Author: NU.nl/Reuters
Posted: October 22, 2018, 2:56 pm
De Britse telecomaanbieder O2 stelt zijn beursgang uit, bericht televisiezender Sky News op basis van bronnen. O2, dat eigendom is van het Spaanse Telefónica, doet dat vanwege de onzekerheid rond de brexit. 
Author: ANP
Posted: October 22, 2018, 1:23 pm


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *