Zakelijk nieuws

Keolis Nederland, voorheen bekend als Syntus, heeft bij het Chinese BYD een order voor 259 elektrische bussen geplaatst. Het is daarmee de grootste Europese bestelling voor emissievrije bussen tot nu toe.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 7:37 pm
Supermarktketen Marqt mag definitief worden overgenomen door Udea, het moederbedrijf van concurrent Ekoplaza. De oprichters van Marqt probeerden in de rechtszaal een stokje te steken voor de overname, maar de rechter heeft de bezwaren vrijdag afgewezen.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 6:12 pm
Steeds minder bedrijven kiezen voor een kantoor in Amsterdam. Was de ingebruikname van hoofdstedelijke kantoorruimtes in 2017 nog 32 procent, dit jaar is dat gedaald tot 17 procent. De hoofdstad lijdt aan kantoorkrapte als gevolg van de populariteit. Dat blijkt uit een analyse van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, waarover BNR eerder berichtte.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 4:56 pm
Het nieuwe investeringsfonds van de Staat gaat op 16 januari 2020 van start. Invest-NL staat onder leiding van Wouter Bos en heeft 2,5 miljard euro in kas. Dit bedrag moet gebruikt worden om vernieuwende projecten te financieren waar reguliere banken zich niet aan wagen. Dat maakt Bos vrijdag bekend op radiozender BNR.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 4:21 pm
Facebook gaat in hoger beroep in de rechtszaak over nepadvertenties waarin de naam en beeltenis van John de Mol worden gebruikt, meldt het bedrijf vrijdag. Volgens het sociale medium leidt de uitspraak van vorige maand tot technische en juridische vragen die het bedrijf noodzaken om in beroep te gaan.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 2:50 pm
Sigarettenfabrikanten kennen verboden vergoedingen toe aan tabakszaken voor goede verkoopresultaten, extra zichtbaarheid en de promotie van hun producten. Alle tien tabakszaken die door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zijn onderzocht, hadden zulke afspraken met fabrikanten.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 1:41 pm
De Britse investeerder CVC Capital Partners voert met voetbalbond FIFA en de Spaanse voetbalclub Real Madrid gesprekken over het investeren in nieuwe voetbaltoernooien, meldt de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag op basis van anonieme bronnen.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 11:49 am
Sommige Britse reizigers die bij het failliete Thomas Cook een reis hadden geboekt, hebben na zestig dagen nog geen vergoeding gekregen, meldt BBC News vrijdag.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 9:54 am
Autoconcern General Motors (GM) en het Zuid-Koreaanse chemiebedrijf LG Chem slaan de handen ineen voor de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van accupakketten voor elektrische auto's. Met de plannen is een investering van 2,3 miljard dollar (2,07 miljard euro) gemoeid.
Author: NU.nl
Posted: December 6, 2019, 9:35 am
De Chinese overheid zegt een deel van de importtarieven op Amerikaanse producten te schrappen. Het gaat specifiek om sommige leveringen sojabonen en varkensvlees uit de Verenigde Staten, meldt het Chinese ministerie van Financiën vrijdag.
Author: NU.nl/Reuters
Posted: December 6, 2019, 8:11 am


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *