5000 aanmeldingen ZZP-Nederland

Meer dan 5000 nieuwe aanmeldingen in een jaar, ondanks een economische recessie. Ooit als “noodzakelijk iets” ontstaan uit de behoefte aan een collectieve zorgverzekering voor zelfstandigen is ZZP Nederland inmiddels een serieuze partner voor ZZP’ers geworden. Ook steeds meer groepjes met zelfstandigen sluiten zich aan bij ZZP Nederland onder het motto “samen staan we sterk”.

“Bij de start van ZZP Nederland in 2006 werden we uitgelachen, maar inmiddels worden we serieus genomen door overheidsinstanties en andere partijen”, vertelt Johan Marrink, oprichter van ZZP Nederland. “Toen we in 2006 kwamen met een website boordevol informatie over ondernemen in begrijpelijke taal, dacht iedereen dat we een eendagsvlieg waren. Men moest lachen om de lage jaarbijdrage van € 20,- voor een lidmaatschap terwijl vakbonden een bedrag van € 180,- rekenden. Men moest ook lachen om onze platte benadering van zaken en problemen, maar inmiddels krijgen we veel aanvragen van bedrijven die graag partner willen worden van ZZP Nederland”.

Gewoon doen waar behoefte aan is

ZZP Nederland geeft voorlichting aan bestaande en startende zelfstandigen via de website www.zzp-nederland.nl waar maandelijks ca 200.000 pagina’s bekeken worden. Aangesloten leden kunnen gratis gebruik maken van de helpdesk die adviezen geeft over juridische zaken, belastingregels, administratieve zaken, VAR Verklaringen en andere zaken waarmee vooral starters problemen hebben. De werkwijze van ZZP Nederland is ogenschijnlijk simpel. Marrink: “als we merken dat er aan bepaalde zaken behoefte is dan voeren we dat uit. Zo hebben we een modelovereenkomst voor ZZP’ers ontwikkeld waarmee ze hun opdrachten kunnen vastleggen. Ik noem dat geen inventief ondernemen: we doen iets waar behoefte aan is.”

Nationale ZZP Infodagen

ZZP Nederland organiseert ook een eigen vakbeurs op 20 en 21 november in Houten. “De Nationale ZZP Infodagen organiseren we zelf omdat we onze leden willen zien en spreken. Verder geven we daar voorlichting, samen met partners zoals de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, het UWV/CWI en diverse zakelijke partners zoals Nationale Nederlanden en Menzis. Ook toeleveranciers van de website zullen daar vertegenwoordigd zijn”

zzp boekhouder

Tagged with:

over de auteur

Gerelateerde Artikelen