Aboutaleb: steun zzp’ers onder armoedgrens

Staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken, PvdA) wil afschaffing van lokale lasten voor zzp´ers onder de armoedegrens. Meer dan 100 duizend zelfstandigen in Nederland die leven onder de armoedegrens. Mede omdat hij vindt dat de kleine ondernemer het cement van de samenleving is. Ze zijn de motoren achter de leefbaarheid in wijken en dorpen. Buurtsupers en kroegen  kunnen zich daar vaak moeilijk staande houden, maar zijn in deze gemeenschappen essentiële voorzieningen.

Een ruime meerderheid van de 2e kamer is  het roerend met Aboutaleb eens om de helpende hand uit te steken naar de meer dan 100 duizend zelfstandigen in Nederland die leven onder de armoedegrens. De regeringspartijen CDA, PvdA en CU en de SP vinden dat deze zelfstandigen eerder in aanmerking moeten komen voor bijzondere bijstand of andere maatregelen die verlichting kunnen geven.

Aboutaleb wil ondernemers in financiële nood eerder in aanmerking laten komen voor kwijtschelding van lokale heffingen. Er bestaan al twee regelingen voor ondernemers in financiële nood. Maar het gaat vaak letterlijk om ‘stille armoede’, dat wil zeggen dat zelfstandigen die in moeilijkheden zitten uit schaamte niet snel op overheid of hulpverlening afstappen
Gezinnen die onder het minimum zijn beland komen in aanmerking voor een inkomenstoeslag. Als er schulden zijn is het mogelijk om een lening af te sluiten.

 

zzp-boekhouder.nl

 

200px-Aboutaleb_Dutch_politician_kabinet_Balkenende_IV

Tagged with:

over de auteur

Gerelateerde Artikelen