Advies: zzp’er maak van jezelf een merk

Het is al een tijdje populair: personal branding. Dat het helpt bij het binnenslepen van opdrachten, is ook al bekend. Maar hoe doe je dat nu precies? Hoe maak je van jezelf een merk? Onebizz geeft je een aantal tips en wat stof tot nadenken.

1. Onderwerp jezelf aan een diepgaand onderzoek. Denk na over wat jou nu eigenlijk zo uniek maakt. Probeer in woorden te vangen wat jouw kracht is: wat zijn je talenten en waarden? Wat is je passie? Kijk ook kritisch naar wat anderen van jou vinden. Achter een negatieve mening kan een positieve eigenschap schuilen.
2. Zet jezelf in the picture, bijvoorbeeld via Twitter of een blog. Laat zien wie je bent, en wees echt. Toneelspel valt snel door de mand en werkt uiteindelijk alleen maar tegen je.

3. Ontplooi activiteiten die jouw identiteit bevestigen. Breid je netwerk uit door mensen te ontmoeten die op jouw golflengte zitten. Het kan soms zinvol zijn om kostenloos iets te ondernemen wat jou als merk bekend maakt. Kijk wel uit, je moet jezelf natuurlijk ook weer niet in de vingers snijden.

4. Heb wat geduld. Het opbouwen van een sterk merk kost nu eenmaal wat tijd.

5. Zorg dat jouw passie aansluit op de actualiteit. Blijf bij de tijd, wees alert en creatief.

Meer tips? Check deze websites:

Jeroen Mirck
Marketingfacts
Frankwatching

over de auteur