Benzine te duur? De voordeligste lease-diesels op een rij

Terwijl de benzineprijs in racetempo richting de 2,00 euro per liter gaat, kiezen steeds meer zzp’ers met een leaseauto voor een goed alternatief.

In 2011 werd het leaseverkeer al voor 56 procent afgelegd met een diesel.

Een overzicht

Zzp-nieuws ging op onderzoek uit en zet voor u als zzp’er de meest voordelige diesels op een rijtje.

Welke auto u kiest, heeft uiteraard met uw budget te maken. Bent u bijvoorbeeld een beginnende zzp’er die een relatief voordelige leaseauto zoekt, is de Fiat Grande Punto 1.3 liter 3d een uitstekende optie.

Nummer 1

Leasemaatschappij Leaseplan zet deze bolide in de prijsklasse 12.500 tot 17.500 euro aanschafwaarde zelfs op nummer 1.

Met de zuinige Fiat Grande Punto legt u gemiddeld 28 kilometer af met 1 liter diesel.

Op de buitenwegen dieselt u per liter zelfs ruim 33 kilometer. Dat is met de exploderende energieprijzen anno 2012 wel zo prettig!

Pluspunten

Een andere voordelige 3deurs auto die prima scoort, is de Opel Corsa 1.3 CDTi.

Mooie pluspunten voor u als zzp’er bij dit soort typen auto zijn het meest voordelige energielabel (A), de laagste bijtelling (slechts 14%), dat er geen BPM is verschuldigd én het feit dat er geen wegenbelasting hoeft te worden betaald.

5-deurs

Heeft u als leaserijdende zzp’er echter liever een 5deurs, zijn de Citroën C3 1.6 e-HDi en de SEAT Ibiza 1.2TDI de meest voordelige keuzes.

Ook deze vierwielers hebben niet de financiële last van BPM en wegenbelasting.  Met één volle tank van 45 liter, dieselt de Citroën C3 gemiddeld 1.250 kilometer weg.

De SEAT Ibiza heeft met één tankinhoud zelfs een actieradius van 1.300 kilometer, zo weet zzp-nieuws.

Zuinigheid

De Ibiza dankt deze zuinigheid aan nieuwe Ecomotive technologieën, zoals een systeem dat de energie terugwint bij remmen en uitrollen.

Hierdoor is de auto stiller en krachtiger en wordt tevens het energieverbruik teruggebracht. Dat komt niet alleen het milieu, maar ook de portemonnee van u als zzp’er ten goede: win-win!

 

over de auteur

Gerelateerde Artikelen

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *