Boekhouder Zwanenburg

Boekhouder Zwanenburg

Boekhouder Zwanenburg staat voor het aanleveren van online boekhouding voor de zzp’er. Al 25 jaar werken we alleen met de zzp’er als klant. Uw voordeel. Vaste prijs van 80 euro excl. btw per maand, vast contactpersoon en zeven dagen in de week bereikbaar. Ook na etenstijd. Bel 06-13936399.

De boekhouding werd vroeger veelal in een map aangeleverd. Dat kostte u veel tijd en papier. Anno 2020 kunt u tijd en geld besparen. Het gemak van online boekhouden is zo groot dat u verstelt zult staan. U hoeft bijna niets meer te doen. Scannen, mailen en klaar.

 

Boekhouder Zwanenburg

Online boekhouden bij boekhouder Zwanenburg

 

  • Dure software kopen is niet nodig,
  • gratis digitaal aanleveren van uw administratie.
  • online boekhouden handleiding is inclusief.

Online boekhouden bij boekhouder Zwanenburg

Hoe kunt u de boekhouding aanleveren

  • facturen opslaan in een aparte map op uw pc
  • Al uw inkoopfacturen en bonnen scannen
  • pdf of mt-940 bestand van uw bankmutaties opslaan in een map op uw computer.

Vervolgens mailt u deze bestanden naar boekhouder te Zwanenburg en deze gaat er verder mee aan de slag.

Hij berekent voor u de btw en verzorgt de aangifte hiervan. Aan het einde van het jaar wordt de balans en winst- en verliesrekening voor u opgemaakt. Boekhouder-Zwanenburg helpt u tenslotte met het doen van aangifte IB het jaar volgend op het boekjaar.

Boekhouder Zwanenburg

 

Boekhouder Zwanenburg geeft advies

Het is belangrijk dat u als zzp’er voldoende omzet behaalt. Maar u dient ook te letten op uw kosten om zo min mogelijk belasting te betalen. Boekhouder in Zwanenburg wijst u op de mogelijkheden.

Zelfstandigenaftrek

Wanneer de Belastingdienst u ziet als ondernemer voor de inkomstenbelasting én voldoet aan het urencriterium, heeft u recht op de zelfstandigenaftrek. U mag jaarlijks € 7.280 aftrekken. Meer informatie over de zelfstandigenaftrek.

Startersaftrek

Startende zzp’ers mogen de zelfstandigenaftrek verhogen met een startersaftrek van € 2.123. Dit mag in de eerste 5 jaar van de onderneming en maximaal 3 keer.

Kosten gemaakt in de aanloopfase
Aftrekbaar zijn alle kosten die je voor een onderneming uit zakelijk oogpunt hebt gemaakt.

Daaronder vallen ook kosten die zijn gemaakt met de duidelijke bedoeling een onderneming tot stand te brengen: kosten die je hebt gemaakt voordat de onderneming van start ging.

Denk aan kosten voor een marktverkenning of andere ingewonnen adviezen. Lees ook eens het artikel over de regeling voor privé aangekochte zaken.

U heeft recht op de startersaftrek als u:

  • Recht heeft op de zelfstandigenaftrek.
  • In de voorgaande 5 jaar niet meer dan 2 keer de zelfstandigenaftrek heeft benut.
  • Ten minste 1 jaar geen ondernemer was in dezelfde periode

Mkb-winstvrijstelling

Maakt u winst? Dan mag u gebruikmaken van de mkb-winstvrijstelling. In 2019 is de mkb-winstvrijstelling 14% van de winst, na aftrek van de ondernemersaftrek.

 

Boekhouder Zwanenburg

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als startende zzp’er moet u meestal investeren. Denk bijvoorbeeld aan een inventaris, bedrijfswagen of materiaal. Wanneer u een bedrag tussen de € 2.301 en € 318.449 heeft geïnvesteerd, mag u aanspraak maken op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Afhankelijk van het bedrag, mag u een percentage opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting.

Meewerkaftrek

Wanneer uw fiscale partner meewerkt in uw bedrijf, maar daarvoor geen salaris ontvangt, heeft u recht op de meewerkaftrek. Dit is een aftrekpost die u kunt benutten wanneer uw partner minsten 525 uur per jaar voor u werkt en daarvoor niet meer dan € 5.000 krijgt. Uw partner mag dus ook niet bij u in dienst zijn.

Fiscale oudedagsreserve (FOR)

In tegenstelling tot werknemers in loondienst, bouwt u als zzp’er niet automatisch pensioen op. Een deel van uw winst mag u daarom reserveren voor uw pensioen. Dit wordt ook wel de fiscale oudedagsreserve (FOR) genoemd. U hoeft over dit bedrag niet direct belasting te betalen. Er zit wel een max aan het te reserveren bedrag. In 2019 mag dit niet hoger zijn dan 9,44% van de winst en maximaal € 8.999.

Willekeurig afschrijven

Wanneer u bedrijfsmiddelen duurder dan € 450 heeft aangekocht, moet u deze afschrijven. U mag zelf weten hoe en wanneer u dit doet. Dit wordt ook wel willekeurig afschrijven genoemd. Door dit slim te verdelen, kunt u per jaar best wat euro’s besparen.

U moet hiervoor wel een eenmanszaak, vof, cv of maatschap als rechtsvorm hebben én recht hebben op de startersaftrek.
Kortom, wees er van bewust dat u als ondernemer best wel wat fiscaal voordeel kunt behalen! Hopelijk heeft u veel baat bij deze opsomming van de aftrekposten zzp en hoeft u hierdoor minder belasting te betalen.

 

Contact boekhouder in Zwanenburg

Wilt u besparen op uw boekhouder. Bij ons geen kosten voor online aanleveren.

En u betaalt ook niet voor de jaarrekening. Die is voor de zzp’er niet verplicht. Veel zelfstandigen zonder personeel laten onnodig een jaarrekening opmaken. Van de fiscus hoeft dit namelijk niet. U heeft aan een balans- en winst-en verliesrekening genoeg.

De kosten daarvoor betaalt u al in de maandelijkse termijnen aan uw boekhouder. een betrouwbare zzp-boekhouder in Zwanenburg. Bel 06-13936399 voor een gratis kennismakingsgesprek.