E-fulfilment voor e-commerce. Wat heb je eraan?

E-fulfilment voor e-commerce betekent in het kort; het verwerken en afhandelen van orders of activiteiten uit webshops. Zo begint het proces met de plaatsing van een order in een webshop en eindigt bij de overhandiging door de bezorger van dat pakket bij de klant. Heb je een webwinkel dan is het van belang om ervoor te zorgen dat dit proces zo ‘gesmeerd’ mogelijk verloopt. Het makkelijkste is dan om gebruik te maken van een bedrijf dat het volledige e-fulfilment traject beheerst. Dan start het proces met het ontvangen van de goederen die je verkoopt. Deze goederen worden geteld, geregistreerd en opgeslagen in het warehouse.

Wat kan E-fulfilment voor e-commerce voor jouw betekenen

Als een klant een bestelling plaatst in jouw webshop dan wordt deze order direct uitgevoerd (gepicked). Het product wordt verpakt, van adressticker en pakbon voorzien en verstuurd. Wanneer het product vóór 23.00 uur is besteld, wordt ervoor gezorgd dat dit product de volgende dag al bij de klant geleverd wordt.

Heb je een webwinkel?

Ben je op zoek naar een goede partner voor het verzorgen van het hele logistieke proces van jouw webwinkel? Wat zijn dan de eisen die jij stelt aan dit bedrijf? Tegenwoordig stellen steeds meer consumenten hogere eisen aan service en snelle levering. Het is daarom goed om te kijken naar een partner die zelf ook hoge eisen stelt aan het hele proces van E-fulfilment. Het fijnste en makkelijkste werk je met een partner die zich betrokken voelt bij jouw webwinkel en zich daar dan ook verantwoordelijk voor voelt. Maar ook persoonlijk contact en regelmatige communicatie is ook belangrijk.

Het volledige logistieke proces van jouw webshop laten uitvoeren

Wanneer je het hele logistieke proces in vertrouwde en deskundige handen legt, hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. E-fulfilment voor e-commerce neemt zowel de opslag, het order picken, het verpakken en de bezorging over zodat jij je kunt richten op andere activiteiten. Wanneer je een webshop hebt ben je natuurlijk dagelijks bezig met het up to date houden van deze webshop. Niet alleen de website moet goed worden bijgehouden, producten moeten worden aangevuld en het productaanbod moet worden vergroot. Potentiële klanten moeten worden gezocht en bestaande klanten moeten worden bezocht. Dat alleen is al een dagtaak. Daarom is het fijn als je kunt vertrouwen op een bedrijf dat het volledige logistieke proces voor je regelt.

Wat gebeurd er met de producten die je in jouw webshop verkoopt?

Jouw producten worden opgeslagen in hun warehouse. Wanneer een klant een product besteld dan wordt dit direct opgehaald uit dat warehouse. Het product wordt ingepakt, voorzien van een adres en verzonden. Dit alles binnen de tijd die jij hebt aangegeven op jouw website. Wanneer het product niet voldoet aan de wens van de klant kan dit retour worden gestuurd. Hoe gestroomlijnde een retour zending verloopt hoe fijner dit is voor de klant. Ook retour verwerking wordt binnen E-fulfilment geregeld volgens een vast proces.

De voordelen van het totale pakket van E-fulfilment voor e-commerce:

Jouw voorraad producten is opgeslagen in een beveiligd magazijn

  • Door middel van een persoonlijk inlog account heb je altijd inzicht in jouw voorraad;
  • Vanuit het magazijn wordt gezorgd voor verpakken en verzenden van het product;
  • Levering van het product is binnen een bepaalde tijdslimiet dat jij zelf hebt vastgesteld en die staat beschreven op jouw website;
  • Retourzendingen komen terug naar het magazijn en jij ontvangt hiervan altijd bericht.

Ook benieuwd wat E-fulfilment voor e-commerce voor uw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Surlogic.

over de auteur

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *