Economische zaken helpt zzp’er

ZZP’ers opgelet: per 1 juli2010 krijgt de zzp’er huilp bij het indienen van kredietaanvragen bij financiële instellingen. Het Ministerie van Economische Zaken lanceert de ondernemersdesk, weet zzp boekhouder. Deze instantie kan uw kredietaanvraag regelen of u hier in ieder geval mee helpen. Het gaat om kredietaanvragen tot € 250.000.

Als u zich meldt bij de ondernemersdesk, helpen zij u ‘gratis’bij het compleet maken van uw aanvraag en kunnen zij voor u bemiddelen bij een financiële instelling.  Het Ministerie van Economische zaken heeft hiervoor een budget vrijgemaakt waarmee het platform ongeveer duizend kredietaanvragen in behandeling kan nemen.

Aanvragen bij het Agentschap NL
De reden dat ondernemersdesk alleen kredietaanvragen tot € 250.000, is dat deze kredieten onder de borgstellingsregeling vallen. Dit houdt in dat de overheid zich voor 80% garant kan stellen voor uw krediet. Hierdoor accepteert een financiële instelling uw krediet sneller. Wilt u gebruikmaken van de ondernemersdesk, dan kunt u vanaf 1 juli aanstaande terecht op de website van Agentschap NL.

over de auteur