Fit blijven tijdens je werk doe je zo

Tijdens je werk kom je niet bepaald toe aan sporten, maar toch wil je fit en gezond blijven. Telkens maar in je stoel zitten draagt hier dan ook niet bij. Als sporter probeer je natuurlijk ook zoveel mogelijk in beweging te blijven, zodat je lekker fit blijft. Dit wil niet altijd even makkelijk lukken bij iedereen en daarom gebruiken veel mensen producten die hen daarbij helpen om wél fit te blijven.

Fit blijven tijdens je werk doe je zo

Er zijn veel verschillende producten die je hierbij kunnen helpen, maar vooral creatine staat bij veel sporters hoog aangeschreven. Dit is namelijk geen doping of een schadelijke stof voor het lichaam. Voor veel sporters is creatine dus vaak een goede oplossing, ondanks dat het lichaam ook creatine produceert wil dit niet altijd genoeg zijn.

Wat is creatine nou eigenlijk?

Het lichaam produceert creatine, maar stoot het ook weer uit, vaak breek je dus meer af dan dat je produceert. Creatine kun je extra binnenkrijgen door veel vlees en vis te eten, maar in veel gevallen wil dit niet genoeg zijn. Om deze reden kiezen sporters er vaak voor om creatine te gebruiken. Er wordt vaak gekozen voor een ‘snelle oplaadfase’ waar je in een week tijd zo’n 20 gram binnen krijgt. Zou je dit niet met hulpmiddelen doen dan zou je ongeveer 5 kilo vlees moeten eten in een week en dat is net iets te optimistisch.

Ondanks dat creatine een goed middel is om je spieren een kleine boost te geven, wil dit niet zeggen dat het voor iedereen werkt. Dit middel werkt bij ongeveer 20 tot 30% van alle sporters, als jouw lichaam al genoeg produceert kun je niet extra innemen, want vol is vol.

over de auteur

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *