Hoe kun je een website onderscheiden in 3 manieren?

 

Nederland beschikt over enorm veel websites, hierdoor kan het soms weleens lastig zijn om gevonden te worden door klanten. Om wel gevonden te worden door klanten is het belangrijk om je te onderscheiden van de concurrentie, dit kan door iets te doen wat concurrenten niet doen. Kijk daarom eerst altijd naar de concurrentie en daarna naar jouw website. Door creatief te zijn kun je een website onderscheiden van de rest, daarom 3 manier om jouw website te onderscheiden van de rest.

Plaats unieke content

Door jezelf de vraag te stellen: ‘waarom zullen mensen naar mijn site gaan in plaats die van de concurrent?’ kun je voor jezelf beantwoorden of je daadwerkelijk iets unieks aanbied. Kun je geen antwoord bedenken op deze vraag, dan dient er nieuwe content gemaakt te worden. Denk bijvoorbeeld aan handleidingen en reviews.

Maak de website visueel

Uit onderzoek is gebleken dat mensen steeds minder willen lezen, het liefst willen we alleen maar plaatjes en filmpjes zien met korte teksten. Op deze verandering moet worden ingespeeld, maak de website daarom zo visueel mogelijk. Dit kan gedaan worden door filmpjes te plaatsen over hoe iets werkt, of hoe iets gemaakt wordt. De kans is veel groter dat een consument op deze manier langer op de website blijft.

Storytelling in de vorm van een animatievideo

Hetgeen waarmee je jouw website daadwerkelijk kan onderscheiden is storytelling. Storytelling is het vertellen van het ontstaan van een website en waarom jouw website bijvoorbeeld bestaansrecht heeft. Storytelling wekt vertrouwen op bij de consument. Ook kun je storytelling prima combineren met een filmpje en foto’s. De meest creatieve manier van storytelling is via een animatie video. Wij raden websitebeheerders daarom altijd aan om storytelling te doen en het liefst op een visuele manier.

over de auteur

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *