Nieuwe website over geld lenen van uw BV

Leent u geld van uw bv? Of bent u dat van plan? Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden, aldus zzp-boekhouder

Bent u eigenaar van een bv? Dan kunt u geld lenen van uw bv. Bijvoorbeeld om een huis of een auto te kopen. De lening van de bv aan u moet wel voldoen aan zakelijke voorwaarden. Dit zijn voorwaarden die een bank ook zou stellen aan een lening. U moet onder andere duidelijke afspraken maken over hoe en wanneer u de lening terugbetaalt. En natuurlijk moet u zich ook aan die afspraken houden. Als de lening niet voldoet aan zakelijke voorwaarden, heeft dat gevolgen voor de belasting die u en de bv moeten betalen.

Ondernemers die geld lenen van hun bv, zijn er vaak niet zeker van of de lening wel aan zakelijke voorwaarden voldoet. Daarom hebben wij alle informatie over dit onderwerp op een rijtje gezet in Geld lenen van uw bv.

over de auteur

Gerelateerde Artikelen

2 Comments

  1. Adriana van Schalken | Payroll Works 11 oktober 2012 at 14:20

    Erg handig zo’n website! Veel ondernemers weten inderdaad niet of een lening van hun BV wel aan de zakelijke voorwaarden doet. Goed om dit allemaal op een rijtje te hebben!

    • ZZP Boekhouder 17 oktober 2012 at 07:04

      Dank je Adriana, groet Peter

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *