Omzetverlies doe dan een NOW-aanvraag

Omzetverlies doe dan een NOW-aanvraag

Omzetverlies doe dan een NOW-aanvraag

Als u werkt als dga en verplicht verzekerd bent voor de werknemersverzekeringen en door de coronacrisis kampt met omzetverlies dan kunt u een NOW-aanvraag doen.

De overheid neemt bij de NOW-aanvraag dan een deel van de loonkosten kosten over. De hoogte is wel afhankelijk van de mate waarin de omzet zakt of keldert.

Vele dga’s zijn echter niet verzekerd voor werknemersverzekeringen. Zij zijn in principe geen werknemer, omdat ze zich juist voor werknemersverzekeringen verzekeren. De dga is dan uitgezonderd van verzekeringsplicht.

Gebruikelijk loon voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) is met ingang van 1 januari 2020 verhoogd naar € 46.000 per jaar

TOZO voor dga

De TOZO-regeling is er in principe voor de zzp’er. Het ministerie van Sociale Zaken geeft aan dat deze regeling in principe wél openstaat voor dga’s.

Als eis wordt gesteld dat zij voldoen aan het urencriterium (1.225 uur per jaar actief in de onderneming), dat de dga de volledige zeggenschap heeft (meer dan 50% van de aandelen) en financiële risico’s draagt. Tevens dient u als directeur groot aandeelhouder aantonen/bewijzen dat de bv nu geen salaris kan betalen.

Als directeur groot aandeelhouder kunt u ook in aanmerking komen voor de een eenmalige gift van € 4.000, als u uiteraard aan de algemene voorwaarden voldoet, weet zzp-boekhouder.

 

over de auteur

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *