Rabo IJmond masterclass startende zzp’ er

Rabo IJmond masterclass startende zzp’ er

De.Rabo IJmond hield maandag de eerste masterclass in een serie van vier. Doelgroep is de zzp’ er, de startende zzp’ er en de MKB’ er.

Zo’n honderd ondernemers kwamen naar het Rabobank IJmond Stadion om  zich te laten inspireren door Marc-Jan Hollenberg.

Masterclass zzp’ er

‘Sterk van start begint bij jezelf!, luidt de titel van de masterclass, waarin de coach de zzp’ ers met name een spiegel voor wil houden.

En Hollenberg is een voorstander van interactie, waardoor de zzp’ ers regelmatig met elkaar in gesprek gaan en elkaar vragen stellen over hun doelstellingen, dromen, lange termijn- doel- over- zeven-jaar én de inspiratie die hun werk ze geeft.

 

Rabo IJmond masterclass startende zzp' er

 

Energie zzp’ er

De coach laat -op de masterclass ZZP’ er Rabo IJmond- de ondernemers ook door de ruimte lopen en van stoel wisselen, waardoor het hoofd even on hold lijkt te staan en de energie in het lichaam meer gaat stromen.

‘ Waartoe wil je voor jezelf starten?’ ,  is volgens de coach dé belangrijkste vraag die je jezelf als zzp’ er/mkb’ er dient te stellen.

 

De passie startende zzp’ er

Wat geeft je zingeving? Je kunt wel streven naar elk jaar meer omzet, waar wat is je passie? Waar sta je voor in het leven?

Elk half uur gaan de ondernemers in groepjes met elkaar in conclaaf. Hollenberg. ,,Als je je droom-ambitie uitspreekt, resoneert dat in je onderbewuste. Het proces wordt dan vanzelf geactiveerd.’’

En zo helpen de ondernemers elkaar door te vragen naar hun ambitie en dromen.

Je passie volgen. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar de praktijk leert dat door de volle ziekenboeg bij bedrijven, er ook veel mensen niet op de juiste stoel zitten.

Niet hun passie volgen.

Rabo IJmond masterclass startende zzp' er

Inspiratie-films startende zzp’ er

ZZP-boekhouder is filmliefhebber en heeft een aantal films geselecteerd die de startende zzp’er/mkb’ er kan helpen bij het volgen van zijn/haar droom.

In de filmschuur draait sinds vorige week La La Land,

 

Een film van Ryan Gosling over twee verliefde mensen die elkaar steunen om hun droom na te jagen,  het eerste deel van de film is wat voorspelbaar en tipt niet aan het succes dat Gosling had met Whiplash, maar de laatste twinitig minuten zijn voor elke coach en ondernemer inspirerend.

Droom-ambitie startende zzp’ er

Wanneer het succes voor de twee hoofdrolspelers eindelijk op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden. Ze weten dat hun relatie daardoor zal eindigen, maar het hoogste goed voor beiden is het volgen van hun droom-ambitie.

Mijn favoriete inspiratiefilm is nog steeds Peacefull Warrior,

In deze film is turner Dan Millman de metafoor voor de ZZP’er die met tegenslagen te maken krijgt en met behulp van zijn leermeester Socrates (gespeeld door Nick Nolte) op zoek gaat naar de liefde voor wat hij het liefst doet –droom-ambitie-.

 

Transformatie startende zzp’ er

Dan Millman transformeert van een klagende atleet -die bezig is bezig met het verleden en met de toekomst – in een atleet die geniet van de weg in het heden.

 

En dat is ook de boodschap die Hollenberg in het Telstar-stadion meegeeft.

,,Je kunt wel bezig zijn met je lange termijn doel over zeven jaar, maar je kunt beter genieten in het ‘ Nu ‘ en je lange termijndoel in kleine bereikbare doelen opsplitsen. Dan kan je jezelf eens een schouderklopje geven.’’

Congruentie en consistentie zijn twee andere waarden die Hollenberg hoog in het vaandel heeft staan. Doe wat je zegt en blijf dat consistent doen.

 

ZZP-agenda masterclass startende ZZP’ er Rabo IJmond

De lokale ondernemers kunnen de komende weken drie nieuwe masterclasses bezoeken van Rabo IJmond. Ex-Telstarspeler Jordy de Vet zet als startersadviseur bedrijven Rabo IJmond – ook buiten het veld – de lijnen uit.

  • Volgende week 19.30 is in het Kennemer Theater een infoavond over boekhouden. ‘ Gezonde financiën een succesvol bedrijf’  door  Femke Hogema.
  • De maandag erop houdt Martijn Pennekamp de lezing ‘ Hoe kun jij bouwen aan een online merk zonder budget'(6 februari).
  • Arjaen Smits  sluit op 13 februari in het Kennemer Theater de vierde masterclass ZZP’ er Rabobank IJmond af met sales psychologie.

over de auteur

Gerelateerde Artikelen

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *