Seminar: alle info voor ZZP’er in de bouw

Een avond volledig geïnformeerd over financiële, administratieve en juridische zaken, weet ZZP boekhouder.

Kom op 22 juni a.s. naar ´ZZP´ers in de bouw´ en krijg antwoord op al uw vragen. Specialisten gaan met u in op vraagstukken als: Waar liggen uw kansen in dit zware economische weer? Hoe voert u een optimaal debiteurenbeheer? Wat moet u weten over de Wet Keten Aansprakelijkheid en Wet Identificatie en Verificatie? Hoe werken de BBZ-regeling en microkrediet?
Na afloop bieden wij u onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid uitgebreid te netwerken met uw branchegenoten.Programma

18.00 uur Ontvangst met koffie en thee

18.30 uur Opening

18.35 uur Stand van zaken in de branche
Er doen veel verhalen de ronde over de stand van zaken in de bouwbranche, maar hoe gaat het nou echt? Wat mogen we verwachten en waar liggen de mogelijkheden? U hoort de officiele cijfers.
Peter Berkhout, Economisch Instituut Bouwnijverheid

18.55 uur Juridische aspecten
• Wet Keten Aansprakelijkheid: wat verwacht de opdrachtgever om aansprakelijkheid voor de WKA te voorkomen? Denk aan eisen aan de VAR, inzet collega ZZP-ers, administratie en facturering, inzet via een bemiddelingsbureau
• Btw verlegd: wat is de essentie van de regeling? Hoe past u hem correct toe? Waar zitten de risico´s?
• Wet Identificatie en Verificatie: Voorkom discussies op de bouwplaats en weet wanneer en hoe je je als ZZP-er moet kunnen identificeren en wanneer/waarom moet er een kopie van een geldig identiteitsbewijs worden afgeven? Wat is een geldig identiteitsbewijs eigenlijk?
Yvonne van Zijl, Bouwend Nederland

19.15 uur BBZ-regeling en microfinanciering  Gemeente Tilburg
Frank Vermeer en Rene Dinant, Gemeente Tilburg

19.45 uur Quick break met koffie en thee

20.10 uur Klanten en incasso
Incassoprodedures zijn vervelend, kostbaar en in veel gevallen niet nodig. Hoe voorkomt u ze? Welke afspraken kunt u maken met uw opdrachtgevers? Vooraf en achteraf. Hoe voert u een goed debiteurenbeheer? En wat als het toch zover komt?
Charles Verhoef, FNV Zelfstandigen Bouw

20.40 uur Tarifering
In deze moeilijke tijden is het aantrekkelijk om te stunten met een laag tarief. Hoe voorkom je dat je nooit meer reële tarieven kunt vragen? En wat is een reëel tarief voor een zzp-er?
Yvonne van Zijl, Bouwend Nederland

21.00 uur Heb een plan!
Hoe voorkom je dat je geleid wordt door de waan van de dag? Voorkom problemen en ga pro-actief met je business om. Louk de Smit vertelt hoe.
Louk de Smit, Stichting ondernemersklankbord

21.30 uur Aanvang netwerkborrel

22.30 uur Einde

Duur: één dagdeel

Kosten: €0,00

Bijeenkomsten

Inschrijven dinsdag 22 juni 2010 van 18:30- 22:30

Kamer van Koophandel Brabant,

J. F. Kennedylaan 2

, 5600AS Eindhoven

Opnieuw zoeken in agenda

over de auteur