Staat pakt zwartspaarders aan

Nederland heeft op 22 juli met zowel Anguilla als de Turks en Caicos eilanden een verdrag gesloten. Deze verdragen zijn een direct gevolg van de intensieve aanpak van zwartspaarders van Staatssecretaris De Jager. meldt  www.zzp-nieuws.nl

De ondertekening vond plaats in Londen en werd voor Nederland gedaan door de Tijdelijk Zaakgelastigde van de Nederlandse Ambassade.

Nieuwe transparantie

Tot op heden had Nederland nog geen verdragen met beide landen. De verdragen met Nederland behoren tot de eerste fiscale verdragen van Anguilla en de Turks en Caicos Eilanden. De Jager verwelkomt de stappen die Anguilla en de Turks en Caicos Eilanden hebben gezet voor fiscale transparantie.

Belastingontwijking

Met de verdragen kunnen belastingontwijking, fraude, witwassen en terrorismefinanciering worden tegengegaan. De verdragen helpen onder meer voorkomen dat verborgen inkomsten en vermogen zich verplaatsen naar Anguilla en de Turks en Caicos Eilanden vanuit landen waar Nederland al informatie mee uitwisselt. (Zie ook: Aanpak zwartspaarders op Bermuda)

Andere verdragen

Momenteel worden gesprekken gevoerd over verdragen over informatie-uitwisseling met onder meer de Britse Maagdeneilanden en andere Caribische gebiedsdelen, landen in de Stille Oceaan, Oostenrijk, Monaco, San Marino, Andorra, Gibraltar, Maleisië, Singapore en Panama.

[ Bron: Ministerie van Financiën ]

www.zzp-nieuws.nl

Tagged with:

over de auteur

Gerelateerde Artikelen