Starter van de maand bij ING

ING kiest elke maand de Starter van de Maand. Uit een groep van genomineerde startende ondernemers wordt één bedrijf verkozen die deze titel verdient. De criteria op basis waarvan een bedrijf verkozen wordt zijn: een goed ondernemersplan, innovatie, een bijzonder product, degelijk ondernemerschap en inventiviteit. De starters worden genomineerd door medewerkers van de ING uit heel Nederland. Een deskundige jury maakt de uiteindelijke keuze.

Niek van Helleman en Gertjan Franke hebben hun jarenlang ervaring in een wijnkoperij kunnen gebruiken om in augustus 2008 een eigen wijnhandel in Middelburg succesvol te starten. Wijnhandel de Moriaan is gevestigd in een prachtig Rijksmonument uit 1654, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Een pand met uitstraling die bij een wijnhandel past.
Wijnhandel de Moriaan onderscheidt zich in prijs, kwaliteit en assortiment van de wijnen omdat hij is aangesloten bij wijninkoop-coöperatie Les Généreux. Helleman en Franke zijn mede-eigenaar en importeren rechtstreeks uit wijngebieden over de hele wereld. De hoge kwaliteit wordt bewezen door nationale en internationale persrecensies in o.a. Perswijn en de successen op het Proefschrift Wijnconcours. Door hun inkoopkracht kunnen zij scherpere prijzen bedingen en zijn zij gemiddeld 20 tot 30% voordeliger dan de gemiddelde slijterij-wijnhandelaar die traditioneel bij een wijnimporteur koopt.
Gertjan over het succes van Wijnhandel de Moriaan:” Het is een combinatie van uitstekende wijnen die je nergens anders in Zeeland kunt krijgen, een ruime keuze, een scherpe prijsstelling, goede professionele uitstraling en een sterk netwerk. “ Het monumentale pand zorgt voor de juiste uitstraling, maar de beide eigenaren zorgen ook dat ze er zelf verzorgd bijlopen.
Het bedrijf is goed te voeren met z’n tweeën. Er zijn nog geen concrete uitbreidingsplannen. “Wel uitbreiden in opslag en in klantenkring. Maar voorlopig niet door een tweede vestiging op te zetten.” Aldus Gertjan. Al zit hij boordevol ideeën voor vernieuwende concepten die allemaal met beleving van wijn te maken hebben. “Maar eerst concentreren we ons op de Moriaan.”
Over zijn keuze voor de ING is Franke helder: “ Natuurlijk zijn we bij verschillende banken langs geweest. Bij de ING hadden we meteen een goed gevoel en we werden er snel en adequaat geholpen. Zonder teveel gedoe.”

Tagged with:

over de auteur

Gerelateerde Artikelen