Tip: Alle verzekeringen voor de ZZP’er op een rij

Welke verzekeringen kan de ZZP’er afsluiten, aldus ZZP boekhouder

 

Voor het ZZP bedrijf zijn er:

De Aansprakelijkheidsverzekering.

Doel: geeft dekking als de ZZP’er schade bij klanten heeft veroorzaakt of als geleverde productenlichamelijk letsel of materiële schade hebben veroorzaakt.  De Aansprakelijkheidsverzekering geeft ook dekking als werknemers het slachtoffer worden bij  een ongeluk in werktijd.

Verzekering van het bedrijfsvermogen.

BV verzekering voor pand, machines, inventaris, voorraden en auto’s.Rechtsbijstandverzekering.

Als de ZZP’er juridische problemen heeft met een klant, kost de inhuur van een advocaat in de regel veel geld. Hier kunt u zich voor verzekeren. De verzekering dekt  advocaatkosten, deurwaarderskosten en proceskosten.

Goederentransportverzekering.

Handig voor transporteurs of vrachtwagenchauffeurs. De Goederentransportverzekering dekt schade die ontstaat bij het vervoer van goederen, zowel door eigen vervoer als door beroepsgoederenvervoer.

Kredietverzekering.

Als je als ZZP’er goederen op rekening levert, loop je het risico dat je klant niet wil of kan betalen. Een kredietverzekering dekt je risico’s af.

Welke verzekeringen kan de ZZP’er voor zichzelf afsluiten?

Pensioenverzekering.

Op je 67e krijg je AOW, maar voor veel zzp’ers is dat niet voldoende. Er zijn tal van pensioenverzekeringen, waaronder de lijfrente.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Let op: dit is veelal een prijzige verzekering en er zitten nogal wat haken en ogen aan (bv uitbetalen na drie maanden ziekte etc), Aangezien er in 2009  geen werknemersverzekeringen meer zijn voor de ZZP’er,  verzekeren veel ZZP ondernemers zichzelf voor arbeidsongeschiktheid.

over de auteur