Uitstel van belasting versoepelt voor zzp

Uitstel van belasting voor zzp’er versoepelt. Er zijn twee veranderingen. De aanvraag is eenvoudiger, en u kunt het uitstel ook vragen voor  meerdere belastingen, dan alleen de omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Uitstel van belasting versoepelt voor zzp

De zzp’er krijgt het eenvoudiger om langer dan drie maanden uitstel te krijgen. Het uitstel dat een zzp’er nu voor de omzetbelasting kan krijgen is telefonisch vier maanden. Dit gaat dan in na het ontvangen van de aanslag en het bellen met 0800-0543. Ook kunt u nu drie maanden schriftelijk uitstel aanvragen voor de omzetbelasting, maar ook voor de inkomstenbelasting.

 

 

Uitstel van belasting versoepelt voor zzp

De G-rekening

Als u u een bedrijf met personeel en heeft en een g-rekening heeft, dan kan die gedeblokkeerd worden. U mag een verzoek indienen bij de fiscus. Deze kan dan het tegoed op deze rekeningen deblokkeren.

Voor de zzp’er was het al mogelijk om uitstel te krijgen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting. Als u daar behoefte aan heeft komt daar nu tevens bij: de kansspelbelasting, accijns, verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, assurantiebelasting, verhuurderheffing, energiebelasting en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen.

Het soepele uitstelbeleid is op al deze regelingen tot in ieder geval 19 juni 2020 van toepassing.

Voor langer uitstel van belasting

Als u zzp’er bent en u heeft u een belastingschuld van minder dan € 20.000, dan kunt u langer uitstel verkrijgen. U dient dan wel het gevraagde bewijs te overhandigen waaruit u kunt laten zien  dat uw netto omzet fors zijn gedaald.

Als het gaat om een schuld van meer dan 20 mille dan wil de fiscus een verklaring van bv uw accountantskantoor.

 

over de auteur

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *