Vaste telefonie of toch mobiele telefonie: wat is beter voor je bedrijf?

 

KPN meldde begin 2017 dat een groot deel van de zakelijke markt is overgestapt van vaste telefonie naar de nieuwe manier van bellen, namelijk bellen via het internet. Deze ontwikkelingen in telecom land kunnen wel is het einde betekenen van vaste telefonie, of toch niet? Waarschijnlijk is dit niet helemaal het geval want KPN heeft ook toegegeven dat een vaste groep klanten trouw gebruik blijft maken van vaste telefonie. Het is dus voorlopig nog niet echt denkbaar dat vaste telefonie volledig verdwijnt.

Is vaste telefonie ouderwets?

Vaste telefonie klinkt wellicht een beetje ouderwets, maar omdat er nog steeds veel mensen gebruik maken van vaste telefonie moet deze manier van communiceren dus wel wat voordelen kennen. Een voordeel van vaste telefonie is dat de vaste lijn altijd bereikbaar is. Ook wordt het nummer van een vaste lijn als zeer betrouwbaar ervaren. Hierdoor wordt het percentage van mensen dat de telefoon opneemt dus vergroot. Het laatste voordeel van vaste telefonie is dat deze manier van communiceren al zeer goed ontwikkeld is, alle aspecten van vaste telefonie zijn al in kaart gebracht.

Is mobiele telefonie al klaar voor de menigte?

Mobiele telefonie kent vele voordelen ten opzichte van vaste telefonie, echter is deze manier van communicatie nog wel erg nieuw en kent hierdoor veel kleine problemen. Heel veel mensen maken tegenwoordig gebruik van mobiele telefonie, voornamelijk omdat mobiele telefonie zeer flexibel is. Tevens zijn de kosten van mobiele telefonie lager dan die van de vaste lijn. Bij de vaste lijn betaal je zowel voor het abonnement als voor het bellen zelf. Hierdoor is mobiele telefonie vaak goedkoper.

Veel zzp’ers gebruiken hun telefoon zowel zakelijk als privé, speciaal hiervoor is de dubbele simkaart ontworpen. Door een sim only abonnement af te sluiten kun je met twee nummers bereikbaar zijn op een telefoon. Gebruik maken van prepaid sim only simkaart kent dus vele voordelen.

 

over de auteur

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *