Website design tips

Website design tips

ZZP website geeft zeven (gratis) tips voor het opzetten van je website.[banner-tekstbureau]

Tip 1 – Denk eerst na over de structuur van je site

De eerste stap naar een succesvolle website is nadenken over de structuur van je site. Maak een schema van hoe je de website er uit wilt laten zien. Wat is je doelstelling? Welke pagina’s heb je nodig? Wat voor informatie wil je op je website zetten en waar wil je deze kwijt?

Denk ook na over foto’s, eventueel een nieuwsbrief en links naar Twitter, Linkedin, YouTube en Facebook.

Hoeveel kopjes en subkopjes wil je op je website? Hoeveel tekst heb je? Wat is je marketing-boodschap?

ZZP website kan je bij al deze vragen van dienst zijn. Tijdens ons eerste gesprek worden al deze items besproken.

kleurpotloden

Tips voor een betere website: gebruik mooie foto's, schrijf goede teksten, benut tussenkopjes en titels, optimaliseer je website en doe aan linkbuilding.

Tip 2 – Kies een goede naam voor je website

Met een goede domeinnaam is het duidelijk waar je website over gaat. Je kunt je product of dienst in de domeinnaam zetten, maar je bedrijfsnaam is ook een goede keuze. Soms is het handig ook je locatie in de domeinnaam te verwerken.

ZZP Website kan je adviseren bij het kiezen van de juiste domeinnaam voor je website.

Tip 3 – Zorg dat je website gevonden wordt

Je kunt de mooiste website ter wereld hebben, maar zonder bezoekers gaat de site niet veel voor je doen. Zoekmachineoptimalisatie is daarom heel belangrijk bij het opzetten van je website. Maar hoe doe je dit?

Leef je in je klant in. Vraag vrienden en klanten hoe zij bij jou zijn gekomen, op welke woorden zij zoeken. Voer deze zoekwoorden in op je website. Hierdoor optimaliseer je je website en scoor je hoger in de zoekresultaten van Google .

Zoekmachine-optimalisatie via Adwords kan ook, maar dat is duur. Door zelf wat onderzoek te doen bespaar je potentieël veel geld.

Tip 4 – Kies goede titels of kopjes voor je pagina’s

Veel internet gebruikers zijn ongeduldig en scannen een pagina. Door goede titels of kopjes voor je pagina’s en nieuwsberichten te gebruiken, houd je deze mensen erbij. Overweeg voor een vast bedrag een deskundige tekstschrijver in te huren. Hij zorgt voor geoptimaliseerde teksten waardoor je website het beter doet in zoekmachines als Google en Ilse.

In uw TITLE-tag moeten zoekwoorden staan die scoren. Een goede titel vertelt de zoekmachines waar je pagina over gaat, en zoekmachines tonen de titel ook als linktekst bij de zoekresultaten. Met goede titels vergroot je de vindbaarheid van je website.

Een paar voorbeelden van pagina titels

Tip 5 – Gebruik een sitemap

Zoekmachines kunnen alleen pagina’s indexeren die ze ‘kennen’. Verbind daarom elke pagina van je website met de andere pagina’s van je website. Tip, gebruik daarvoor een sitemap.

Tip 6 – Meld je website aan bij gratis sites voor publiciteit

Voor publiciteit kun je je website aanmelsen bij gratis advertenties die je product gratis op het internet plaatsen. Als je hierin een link naar je website zet, komen er potentieel weer bezoekers op je site.

Tip 7 – Probeer links van andere websites naar jouw website te krijgen

Waarom is linkbuilding interessant? Het levert meer kijkers op die via die link jouw zzp website bezoeken. En: met meer links kom je hoger in zoekmachine resultaten terecht. Maak interne en externe links en wissel links uit met andere websites. Hier lees je meer over linkbuilding.

over de auteur

Gerelateerde Artikelen