Wijzer in geldzaken.nl

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt het moeilijk om goede financiële informatie te vinden, zo blijkt uit recent onderzoek van het platform. Er is een overvloed aan financiële informatie, maar waar vind je betrouwbare gegevens? Deze vernieuwde, uitgebreide website wijst consumenten met vragen over geldzaken de weg.

Financiële kennis vergroten
De nieuwe site opent met de test ‘Ben jij ‘wijzer in geldzaken’?. Uit CentiQ-onderzoek blijkt dat bijna 5 miljoen mensen onvoldoende kennis hebben over financiële producten. Ruim de helft van de Nederlanders heeft moeite om goede en relevante informatie te vinden, vooral omdat niet duidelijk is of de informatie ook altijd betrouwbaar is. Daardoor gaan mensen financiële producten kopen die niet aansluiten bij hun budget. Daardoor raken mensen het overzicht kwijt en lopen zo grote financiële risico’s.
Men heeft behoefte aan informatie over belastingen en financiële regelingen; hoe met zijn geld en vermogen om te gaan en de werking van bepaalde financiële producten. Wijzeringeldzaken.nl helpt de bezoekers het antwoord te vinden op alle vragen en verwijst ook door naar partners en derden die betrouwbare informatie bieden. Bovendien bevat de site geen commerciële boodschappen.

Geldzaken en levensfasen centraal op website
Geldzaken als sparen, lenen, hypotheken, beleggen en pensioen zijn op de site de basistrefwoorden. Omdat mensen belangrijke financiële beslissingen nemen op de ‘kruispunten’ van hun leven, staan de verschillende levensfasen eveneens centraal op www.wijzeringeldzaken.nl. Wat verandert er als je gaat studeren, een baan krijgt, gaat samenwonen, een huis wilt huren of kopen, of een kind krijgt? Wat moet je regelen, waaraan moet je denken en waar vind je betrouwbaar advies als je je baan verliest, bij echtscheiding of pensionering? Dit zijn de momenten om stil te staan bij je financiële zaken, zoals verzekeringen, (veranderingen in) je inkomen, je woning of pensioen.

www.wijzeringeldzaken.nl

Tagged with:

over de auteur

Gerelateerde Artikelen