ZZP-nieuws: KvK-preses noemt ZZP’er nep-ondernemer

KvK-voorzitter Frans van Steenis noemt de ZZP’er een nep-ondernemer, las ZZP boekhouder. Tot woede van de ZZP’er en de belangenorganisatie ZZP Nederland.

ZZP boekhouder heeft een nieuwe poll geopend waar de ZZP’er zijn mening kan geven over deze soap in ZZP-land.

Van Steenis schreef: “Zzp’en is hip and happening: een zelfbenoemde, nieuwe vorm van ondernemerschap.” Volgens hem moet de zzp’er gezien worden als een nieuw type werknemer en zo worden behandeld. Doordat er teveel de nadruk op het ondernemerschap wordt gelegd, worden allerlei wettelijke schaduwkanten – slechte sociale rechten en pensioenvoorzieningen- genegeerd.Miranda Brugman en Jerry Helmers, de twee voorzitters van ZZP Netwerk Nederland melden:

“Het is merkwaardig dat een Kamer van Koophandel, wiens taak het is om aanmelders te registreren als ondernemer, blijkbaar vindt dat deze ingeschreven ondernemers geen echte ondernemers zijn. De Kamer van Koophandel dient zich nu goed af te vragen wat ondernemerschap feitelijk is. Immers, als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, dan ben je toch ondernemer? Van Steenis ziet het blijkbaar plotseling anders, zo toont een dergelijke uitspraak aan.”

ZZP Netwerk Nederland daagt Van Steenis uit om het debat aan te gaan over de definitie van ondernemerschap.

ZZP boekhouder heeft een nieuwe poll geopend waar de ZZP’er zijn mening kan geven over deze soap in ZZP-land.

over de auteur