ZZP-tip: Het gebruik van het WordPress Dashboard

Nadat de ZZP’er WordPress heeft geïnstalleerd kan hij inloggen via admin en het aangemaakte persoonlijke wachtwoord, weet zzp-website

De ZZP’er ziet dan een dashboard dat heel groot en ingewikkeld lijkt. ZZP-website belooft u dat het werken met Wordpress is als het rijden in een auto, je moet eerst een paar keer oefenen en dan gaat het meeste vrijwel als op de automatische piloot (ijzel, wegafzettingen daargelaten;).

Wordpress dashboard Schermopties

Wat ziet de ZZP’er op zijn dashboard verschijnen en wat is de betekenis daarvan?

Menu WP beheer

De keuzes die de ZZP’er nu kan maken zijn:

  1. Weergave. Hier kies je als ZZP’er de layout (Theme) die bij je past. Bovendien activeer je layout gerelateerde zaken zoals Widgets, de berwerking layout (Theme) bestanden.
  2. Plugins. Hier treft de ZZP’er een overzicht van de geïnstalleerde plugins aan. Ook heeft de ZZP’er de keuze om andere plugins te installeren of kan de ZZP’er plugins updaten.
  3. Gebruikers. Hier komt de ZZP’er zelf en of zijn websitebouwer te staan.
  4. Extra. Hier treft de ZZP’er opties van speciale plugins aan. Ook zijn hier import- en export- mogelijkheden van de inhoud van de zzp website.
  5. Instellingen. Hier bewerkt de ZZP’er onderwerpen als de blognaam en taglijn, permalinks, media instellingen en lees en schrijf opties.

over de auteur