ZZP-tips: Verkoop je webwinkel via internet (gratis info!)

Als u uw producten of diensten op afstand verkoopt (bijvoorbeeld via internet, postorder of telefoon), dan moet u zich aan verschillende regels houden, weet zzp boekhouder

U moet de klant voorafgaand aan de koop informeren over onder meer de prijs, bezorgkosten, betalingsmogelijkheden, zichttermijn, garantie en kenmerken van het product.
Algemene voorwaarden
Bij verkoop via internet moet u de klant informeren over uw algemene voorwaarden. De klant moet de voorwaarden kunnen download en printen. Als u andere kanalen gebruikt, zoals postorder of telefonische verkoop, dan moet u de algemene voorwaarden meesturen.

Levering
Levering moet binnen 30 dagen plaatsvinden, behalve als iets anders is afgesproken.

Zichttermijn
Consumenten hebben recht op een bedenktijd van minstens 7 werkdagen. Binnen deze termijn mag de klant het product zonder verdere verplichtingen terugsturen. Voor bepaalde producten geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld bij etenswaren, reizen en tijdschriften.

Contract per e-mail
Een contract per e-mail is rechtsgeldig, behalve als de wet andere eisen aan het contract stelt, of als de partijen iets anders overeenkomen.

Nederlandse Thuiswinkel Organisatie
Ondernemers die lid zijn van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, onderschrijven de gedragsregels van de Thuiswinkel Waarborg (bijvoorbeeld over de informatieplicht en privacyregels) en voeren het logo van de Thuiswinkel Waarborg.

Meer informatie
– Op de website van de Consumentenautoriteit vindt u meer informatie over koop op afstand.
– Meer informatie over de verkoop via internet.

over de auteur