ZZP’er positief over 2010

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) verwachten dat de kansen in hun sector het komend half jaar verbeteren en zijn ook positiever over de vooruitzichten voor hun eigen bedrijf in het begin van 2010. Dit blijkt uit de ZZP crisisindex van FNV Zelfstandigen. De crisisindex is eind juni gelanceerd en meet sindsdien maandelijks of en hoe hard zzp’ers getroffen worden door de economische crisis.

Uit de ZZP crisisindex blijkt dat zzp’ers weliswaar optimistisch zijn over de ontwikkelingen maar nog niet zichtbaar vooruit gaat in omzet, tarief of prijsstelling. FNV Zelfstandigen wijst erop dat de economische crisis nog steeds niet voorbij is en adviseert zzp’ers om zich te wapenen tegen de crisis.
Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: “Het optimisme bij zzp’ers over de markt is nog niet zo hoog geweest sinds we met de ZZP crisisindex zijn begonnen. Wij juichen dit vertrouwen toe maar zien een tegenstrijdig beeld ontstaan als we kijken naar de ontwikkelingen in omzet, tarief of prijsstelling.”
Ze wijst zelfstandigen graag op de 10 praktische tips om met de crisis om te gaan.

over de auteur