Tip: ZZP’er vraag een starterskrediet aan

Het UWV heeft, speciaal voor mensen met een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid, een kredietfaciliteit voor de financiering van uw bedrijfsplan, weet zzp boekhouder

Heeft u een WIA-, WAO-, WAZ-, Wajong-, of Ziektewet-uitkering en bent u van plan  een eigen bedrijf te starten? Dan kunt u een ondernemingsplan opstellen en bij het UWV een starterskrediet aanvragen.

U komt in aanmerking voor een Starterskrediet als u nog niet bent gestart met uw bedrijf en als het werk dat u wilt gaan doen past bij uw mogelijkheden en professionele vaardigheden.

UWV onderzoekt eerst of borgstelling mogelijk is. Blijkt borgstelling niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de bank er geen vertrouwen in heeft, dan kan het UWV u een rentedragende lening geven.

Naast het starterskrediet is het mogelijk een zogenaamd voorbereidingskrediet aan te vragen. Dit krediet kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld beursbezoek, vakliteratuur en acquisitie.

U kunt het starterskrediet aanvragen met het formulier “Aanvraag voorzieningen”. U kunt dit vinden op www.uwv.nl/een_eigen_bedrijf/eigen-bedrijf-starten.  Naast het aanvraagformulier dient u natuurlijk ook een ondernemingsplan met winstprognose in te dienen. Op basis hiervan kan worden getoetst of het door u te starten bedrijf levensvatbaar is.

Actuele informatie over de bedragen, tarieven en voorwaarden met betrekking tot het Voorbereidings- en het Starterskrediet en de voorwaarden, vindt u op www.uwv.nl/een_eigen_bedrijf/eigen-bedrijf-starten.

over de auteur