zzp’ers onterecht beschuldigd

Duizenden mensen die sinds 2000 vanuit de WW voor zichzelf zijn begonnen, worden volgens de vakcentrale FNV en FNV Zelfstandigen ten onrechte van fraude beschuldigd door UWV en de Belastingdienst. Zij zouden hebben gerommeld met hun uitkering, dit staat op www.zzp-boekhouder.nl

Zij vragen minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) dinsdag middels een petitie gevraagd met onmiddellijke ingang te stoppen met het fraudeonderzoek van UWV en de Belastingdienst naar de zelfstandigen. En zij willen voor degenen die gedupeerd zijn en die niet bewust hebben gefraudeerd compensatie.

“De FNV is ervan overtuigd dat deze mensen volstrekt te goeder trouw hebben gehandeld.” De schuld zou liggen bij UWV en de Belastingdienst die deze mensen niet of niet voldoende hebben voorgelicht. De vakbond pleit er nu voor dat de huidige startersregeling vanuit de WW wordt aangepast. De regeling zou moeten worden opgerekt van de huidige zes maanden naar een jaar. Ook moet de begeleiding en informatievoorziening beter.

www.zzp-boekhouder.nl

Tagged with:

over de auteur

Gerelateerde Artikelen

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *