Financiën

Hoera, je maakt winst! Het is vast geen probleem om hier een bestemming voor te vinden, maar wat is het verstandigst om te doen, op de korte en de lange termijn?
Posted: October 29, 2020, 1:06 pm
De technologie is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar bluetooth bestaat pas sinds 1999. Wat maar weinig mensen weten, is dat een Nederlandse uitvinder aan de wieg stond van de draadloze verbinding die uitgroeide tot de wereldstandaard.
Posted: October 29, 2020, 11:42 am
Als ondernemer bouw je niet automatisch aan een pensioen. Als je stopt met werken wanneer je ouder bent, heb je alleen recht op AOW. Dat betekent in 2020 maximaal € 1.201 netto per maand. Denk je aan de toekomst en vermoed je meer nodig te hebben om te kunnen leven? Deze tips helpen je om een plan op te stellen.
Posted: October 27, 2020, 12:18 pm
Elke Nederlander moet jaarlijks verplicht aangifte doen over de inkomsten bij de Belastingdienst. Maar hoe zit dat als ondernemer? Wanneer doe je aangifte en hoeveel belasting moet je afdragen? Hoe zorg je ervoor dat je het af te dragen bedrag zo klein mogelijk houdt? In dit artikel krijg je de antwoorden
Posted: October 26, 2020, 12:16 pm
Vragen stellen is een belangrijk onderdeel van ieder gesprek, dus ook van een verkoopgesprek. Je kunt het gesprek in de gewenste richting sturen door de juiste vragen te stellen. Dit zijn de 5 meest verleidelijke verkoopvragen.
Posted: October 22, 2020, 3:32 pm
Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van uitzendkrachten is veranderd. In dit artikel leggen we je uit waar jouw uitzendkracht precies recht op heeft.
Posted: October 22, 2020, 3:15 pm
Btw-aangifte is verplichte kost als je ondernemer bent voor de omzetbelasting. De aangifte kan per maand zijn, per kwartaal of soms per jaar. Lees hier wat er allemaal komt kijken bij de aangifte omzetbelasting.
Posted: October 15, 2020, 3:30 pm
In je marketingplan omschrijf je gedetailleerd hoe je jouw producten en diensten onder de aandacht van je potentiële klanten wilt krijgen.
Posted: October 15, 2020, 2:34 pm
Wie in de categorie bedrijfswagens een praktische en middelgrote bestelbus zoekt die geen Vito, Transporter of Transit heet, komt al gauw uit op de bijna 5 meter lange Renault Trafic. Renault wil groeien in dit marktsegment en zet om die reden naast de grotere Master deze fijne Trafic in. Hoe fijn dat rijdt, weet je binnen 5 minuten.
Posted: October 15, 2020, 1:51 pm
Zelfs na een aantal herinneringen betaalt je klant de factuur niet. Moet je afwachten of de zaak uit handen geven? En welke stappen kun je zelf nemen? Dit is wat je kunt doen bij wanbetalers.
Posted: October 15, 2020, 12:22 pm
Misschien doe je het al maanden of ga je het binnenkort weer doen: thuiswerken. Het is heerlijk om even niet meer in de file te staan of in die overvolle treincoupé, maar toch zijn er genoeg frustraties die je ook thuis kunt hebben wanneer je aan de slag wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van je slome internetverbinding? Gelukkig is daar wat aan te doen. Lees verder voor alle tips voor het realiseren van een betere internetsnelheid!
Posted: October 13, 2020, 5:41 pm
Kantoortuinen zijn dé trend uit de afgelopen jaren! Niet langer hebben medewerkers ieder hun eigen kantoor. Tegenwoordig zitten we samen rond lange tafels, vaak voorzien van enkele planten en andere decoraties. Het maakt de afstand tussen een manager en medewerkers kleiner, evenals dat het voor medewerkers onderling makkelijker is om met elkaar te overleggen. Kennisdeling! Toch lijken bedrijven langzaamaan weer af te willen van deze trend. In het bijzonder tijdens de lopende pandemie, waarbij de afstand tussen medewerkers juist iets vergroot moet worden. Wat kunnen we voor de komende tijd verwachten?
Posted: October 9, 2020, 11:28 am
Er bestaan veel vragen over btw bij ondernemers. Welke tarieven gelden en wanneer moet je aangifte doen? Een overzicht van de belangrijkste punten.
Posted: October 8, 2020, 3:40 pm
Dividendbelasting moet je meestal aangeven, inhouden en betalen als jouw vennootschap opbrengst of winst uitkeert aan de aandeelhouders. Hoe werkt dat en welke uitzonderingen zijn er?
Posted: October 8, 2020, 3:19 pm
Als je onderneemt met contant geld, is een kasboek noodzakelijk voor je financiële huishouding en een verplicht onderdeel van je administratie. Zo ziet een simpel, maar duidelijk kasboek er uit.
Posted: October 8, 2020, 2:19 pm
Omzet, winst en cashflow zijn drie termen die door veel ondernemers door elkaar worden gehaald. Dat kan soms tot vervelende verrassingen leiden. Een goed begrip van de drie termen maakt je een betere ondernemer.
Posted: October 8, 2020, 2:09 pm
Met de launch van de elektrische Polestar 2 wordt het menens met de Europese ambities van de Zweeds-Chinese startup. Hun zelfopgelegde opdracht is duidelijk: de verwende rijder aan zijn verstand peuteren dat een Tesla ook niet alles is. Maar lukt dat?
Posted: October 5, 2020, 10:54 am
MijnZaak biedt ondernemers een platform voor al hun juridische documenten, exclusieve onderneming kortingen en... onbeperkt eerstelijns advies. Wij geven jou elke maand een aantal kwesties waarmee we ondernemers hebben geholpen. Lees mee!
Posted: October 1, 2020, 11:17 am
MijnZaak biedt ondernemers een platform voor al hun juridische documenten, exclusieve ondernemers kortingen en... onbeperkt eerstelijns advies. Wij geven jou elke maand een aantal kwesties waarmee we ondernemers hebben geholpen. Lees mee!
Posted: October 1, 2020, 11:15 am
De tijdelijke uitstelregeling van het betalen van belastingen geldt voor ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. De terugbetaling van de opgebouwde belastingschuld gaat in op 1 januari 2021 en wordt gespreid over 24 maanden.
Posted: September 28, 2020, 2:04 pm
Als slimme ondernemer wil je niet onnodig kosten maken. Eén manier om geld te verdienen is goed te kijken naar hoeveel belasting je afdraagt over de winst. Met onderstaande aftrekposten kun je dit bedrag aanzienlijk verlagen en hou je meer over aan het eind van de rit.
Posted: September 28, 2020, 12:22 pm
Heb je nog geen huisstijl? Gemiste kans, want daarmee wordt jouw bedrijf veel herkenbaarder voor belangrijke doelgroepen zoals nieuwe klanten. Waar moet je op letten als je een huisstijl wilt laten ontwikkelen en wat kun je daar zelf aan bijdragen?
Posted: September 24, 2020, 11:02 am
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke relaties. Je correspondeert zakelijk op verschillende manieren, maar elke brief heeft een bepaalde opzet. Tips om élke zakelijke brief professioneel op te stellen.
Posted: September 24, 2020, 11:02 am
CBD, kort voor Cannabidiol, neemt sterk toe in populariteit. De niet-psychoactieve stof uit cannabis wordt veelvuldig gebruikt om pijn, angst en slaapproblemen tegen te gaan. Doorgaans is de werkvloer een plek waar stress ontstaat. Laat dit nu net de oorzaak zijn van veel problemen die met CBD verholpen kunnen worden. Als bedrijf een CBD-beleid opzetten is dus zo’n gek idee nog niet.
Posted: September 24, 2020, 9:21 am
Het steunpakket 3.0 voor ondernemers is bekend. Maar wat verandert er precies? En kom jij (nog) in aanmerking voor extra financiële steun?
Posted: September 22, 2020, 11:20 am

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *