Bijzonder uitstel aanvragen kan online

Bijzonder uitstel aanvragen kan online. De fiscus maakt het makkelijker om uitstel voor het betalen van de omzetbelasting aan te vragen.

U als zzp’er diende vroeger een brief! te sturen als je een aanslag had gehad.

Kon je die niet betalen dan moest er een brief op de bus. Aangezien een ieder wordt aangeraden zo veel mogelijk binnen te blijven met de coronacrisis een bijzondere maatregel.

Bijzonder uitstel aanvragen kan online

 

Deze is dus ook al snel aangepast. Als u nu uw aangifte omzetbelasting voor het eerste kwartaal in moet dienen kunt u die niet betalen, dan kan u nu ook online uitstel van betaling aanvragen online via uw DigiD. Als u niet betaalt krijgt u wel eerst een aanslag in de bus, met daarop het bedrag en ws wat kosten. Betaal deze dan niet, maar volg de volgende stappen.

Bijzonder uitstel aanvragen kan online

Surft u naar de site van de fiscus/Belastingdienst, log in met uw DigiD. U dient het formulier ‘Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden’ in te vullen. Dit staat onder overige formulieren. U moet de aanslag invullen waarvoor u uitstel aanvraagt, dat is vaak uw fiscaal nummer plus een letter en een cijfer voor de periode van uw administratie waar het betrekking op heeft.

 

over de auteur

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *