Zakelijk nieuws

Inteelt vormt momenteel de grootste bedreiging voor orka's aan de Noord-Amerikaanse westkust. De dolfijnachtigen zijn soms zo nauw aan elkaar verwant, dat ze op jongere leeftijd sterven. De al zo bedreigde diersoort kan zo niet herstellen.
Author: Lennart 't Hart
Posted: March 21, 2023, 7:22 am
Alexander Skarsgard is vader geworden. De 46-jarige acteur bevestigde de geboorte van zijn eerste kind in gesprek met Entertainment Tonight.
Author: onze entertainmentredactie
Posted: March 21, 2023, 7:16 am
Ondernemingen die veel gas en elektriciteit verbruiken kunnen vanaf vandaag een tegemoetkoming in de energiekosten aanvragen. Het loket van de overheid voor de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) gaat om 9.00 uur open.
Author: onze economieredactie
Posted: March 21, 2023, 6:55 am
Het aantal anonieme tips over misdaden daalt sterk. Vorig jaar ging het om bijna negentienduizend meldingen. Dat is een kwart minder dan in de voorgaande twee coronajaren.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: March 21, 2023, 6:48 am
French Montana wordt aangeklaagd voor een schietincident dat begin dit jaar plaatsvond in een restaurant in Miami. Volgens aanklager Carl Leon vonden op die locatie de opnames van een videoclip plaats en heeft de rapper niet de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij het schietincident raakten tien mensen gewond.
Author: onze entertainmentredactie
Posted: March 21, 2023, 6:47 am
Oud-toptennisster Martina Navrátilová is weer kankervrij. Die boodschap kreeg de achttienvoudig Grand Slam-winnares, die leed aan borst- en keelkanker, onlangs van de artsen die haar behandelen.
Author: onze sportredactie
Posted: March 21, 2023, 6:42 am
Frans Bauer had zijn carrière opgegeven als bleek dat zijn vrouw Mariska constante zorg nodig zou hebben na haar herseninfarct. Dat vertelt de zanger in 30 MINUTEN RAUW.
Author: onze entertainmentredactie
Posted: March 21, 2023, 6:25 am
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft online gezegd dat hij dinsdag gearresteerd zal worden in de zaak rondom zwijggeld dat aan pornoster Stormy Daniels is betaald. Het zou de eerste keer ooit zijn dat een oud-president strafrechtelijk wordt vervolgd. Amerikadeskundige Diederik Brink legt uit hoe Trump hier politiek van kan profiteren.
Author: Anne-Merel van Kempen
Posted: March 21, 2023, 5:54 am
Het grootste politiekorps van Groot-Brittannië, de Met Police, is schuldig aan racisme, homofobie en vrouwenhaat. Ook kan het Londense korps niet langer rekenen op het vertrouwen van de burger, blijkt uit een dinsdag verschenen rapport.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: March 21, 2023, 5:47 am
Het aantal kinderen dat de Kindertelefoon belt met emotionele problemen lag vorig jaar ruim 40 procent hoger dan in de jaren vóór de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van de organisatie die het Nederlands Dagblad opvroeg.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: March 21, 2023, 5:39 am
Na het dramatische verlies van de verkiezingen voor de Provinciale Staten komt regeringspartij CDA dinsdagavond bijeen voor crisisoverleg. Partijleider Wopke Hoekstra wil door en krijgt daarbij steun van de partijvoorzitter.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: March 21, 2023, 5:32 am
Oekraïne beweert dat het maandag een grote voorraad Russische kruisraketten op het schiereiland de Krim heeft vernietigd. Eerder op de dag maakten lokale media al melding van een grote explosie bij de stad Dzhankoi, in het noorden van het schiereiland.
Author: Robbert van der Linde
Posted: March 21, 2023, 5:14 am
De overname van het noodlijdende Credit Suisse door UBS lijkt markten wat tot rust te hebben gebracht. Zo bleven de verliezen op aandelenmarkten maandag beperkt en zijn er geen aanwijzingen dat klanten geen vertrouwen meer hebben in hun bank en hun geld weghalen.
Author: Tom van Gurp
Posted: March 21, 2023, 5:06 am
Ook dinsdag is er nog geen sprake van lenteweer. Met veel regen en bewolking lijkt het volgens meteorologen nog altijd herfst. Wel is het iets warmer dan maandag.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: March 21, 2023, 5:03 am
Op NU.nl vind je elke dag Het Woord. In dit woordspel krijg je zes pogingen om het woord van de dag te raden. Log in en doe elke dag mee.
Author: NU.nl
Posted: March 21, 2023, 4:35 am
Jack van Gelder vertelt niets te hebben meegekregen van een onveilige werksfeer binnen NOS Sport. De oud-voetbalcommentator keerde maandag na een week afwezigheid terug als tafelgast bij HLF8. Hij reageerde voor het eerst op de misstanden waar de Volkskrant anderhalve week geleden een uitgebreid onderzoek over publiceerde.
Author: Danja Koeleman
Posted: March 21, 2023, 4:29 am
Van digitale wachtrijen tot dynamische prijzen: een kaartje kopen voor je favoriete artiest of festival is er niet makkelijker op geworden sinds de markt is overgeleverd aan computersystemen. Is alles eigenlijk wel toegestaan? En wat kun je zelf doen om frustraties en geldklopperij te voorkomen?
Author: Fabian Melchers
Posted: March 21, 2023, 4:13 am
Online gaven we vorig jaar 33,3 miljard euro uit en dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van 2021. Er werd vooral meer besteed aan reizen en tickets voor attracties en evenementen.
Author: onze economieredactie
Posted: March 21, 2023, 4:11 am
KLM en een aantal andere vliegmaatschappijen willen dinsdag via de rechter voorkomen dat Schiphol moet krimpen. Het kabinet wil het aantal vluchten op de luchthaven met 8 procent verlagen om schadelijke uitstoot en herrie te verminderen. Maar luchtvaartbedrijven zien niets in de krimp. Ze vrezen omzetverlies en wijzen op andere oplossingen.
Author: Tom van Gurp
Posted: March 21, 2023, 4:09 am
Ouders moeten hun kind steeds vaker naar verschillende crèches brengen. Door personeelstekorten is er niet meer altijd genoeg dagen plek op één locatie. Belangenorganisaties waarschuwen dat "het gesleep met kinderen" slecht kan zijn voor de hechting van jonge kinderen.
Author: José Boon
Posted: March 21, 2023, 4:08 am
Fulham-spits Aleksandar Mitrovic is maandag door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd vanwege zijn rode kaart tegen Manchester United in de kwartfinales van de FA Cup. De Serviër gaf zondag een duw aan scheidsrechter Chris Kavanagh.
Author: onze sportredactie
Posted: March 20, 2023, 9:49 pm
De Franse regering heeft maandag nipt een motie van wantrouwen naar aanleiding van de omstreden pensioenhervormingen overleefd. Als de motie was aangenomen, had de regering van premier Élisabeth Borne moeten opstappen.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: March 20, 2023, 9:34 pm
De motie van wantrouwen voor de zittende Franse regering heeft het maandag net niet gehaald. 278 parlementsleden stemden voor. Dat zijn 9 stemmen te weinig.
Author: onze videoredactie
Posted: March 20, 2023, 9:26 pm
De World Padel Tour (WPT), het grootste profcircuit in padel, strijkt later dit jaar opnieuw neer in Nederland. Het WPT Amsterdam Open wordt in oktober in AFAS Live gehouden.
Author: onze sportredactie
Posted: March 20, 2023, 9:04 pm
Nu honderden dolfijnen in korte tijd aan de Franse Atlantische kust dood zijn aangespoeld, moet de Franse regering visverboden instellen. Die moeten de dieren beschermen.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: March 20, 2023, 8:35 pm
Daley Blind staat vrijdag hoogstwaarschijnlijk niet in de basis van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De speler van Bayern München is onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman niet meer de eerste optie op de linksbackpositie, al zal hij deze interlandperiode waarschijnlijk wel zijn honderdste interland spelen.
Author: Rypke Bakker
Posted: March 20, 2023, 8:05 pm
Gary Anderson heeft maandag voor het eerst in drie jaar tijd een PDC-titel veroverd. In de finale van Players Championship 8 in het Duitse Hildesheim was de Schot met 8-5 te sterk voor de Pool Krzysztof Ratajski.
Author: onze sportredactie
Posted: March 20, 2023, 8:05 pm
Meerdere woningen in de Amerikaanse staat Californië dreigen door een aardverschuiving van een klif te storten. De aardverschuiving werd veroorzaakt door hevige regenval.
Author: onze videoredactie
Posted: March 20, 2023, 7:54 pm
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft maandag een lening van 3 miljard dollar (ongeveer 2,7 miljard euro) voor Sri Lanka goedgekeurd. Met het geld hoopt het Aziatische land uit de ergste economische crisis sinds de onafhankelijkheid te komen.
Author: onze economieredactie
Posted: March 20, 2023, 7:42 pm
De modewereld schrikt zich rot als Law Roach, de veelbesproken stylist van de sterren, een week geleden zijn pensioen aankondigt. Hij is klaar met "de politieke spelletjes en leugens van de mode-industrie", schrijft hij bij zijn afscheid. Wat is er aan de hand met de stylist van onder anderen Zendaya en Lizzo?
Author: Isabel Ockers
Posted: March 20, 2023, 7:21 pm


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *