Zakelijk nieuws

XS4ALL begint binnenkort met het overzetten van klantengegevens naar KPN, zo schrijft het bedrijf in een FAQ op de website.
Author: NU.nl
Posted: November 26, 2020, 11:07 am
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag celstraffen van tien en acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen respectievelijk Romeo (Hans) A. en Nico L. voor mensenhandel en seksuele uitbuiting van jongens en mannen die als escorts moesten werken. Volgens de verdachten gebeurde alles op vrijwillige basis.
Author: Joris Peters
Posted: November 26, 2020, 11:06 am
Veel Britse bedrijven leggen extra grote voorraden aan nu de Brexit nadert. Dat merken diverse logistieke ondernemers, die de laatste weken veel extra opdrachten binnenkrijgen. Met de voorraden willen de bedrijven voorkomen dat ze in de problemen komen zodra het VK uit de EU is gestapt.
Author: NU.nl/Reuters
Posted: November 26, 2020, 11:04 am
De gemeente Utrecht heeft ruim 12,7 miljoen euro gevraagd aan het Rijk om meer betaalbare woningen te kunnen bouwen in het Beurskwartier. Op de voormalige gronden van de Jaarbeurs moeten in totaal zo’n 2.492 woningen komen, waarvan een deel betaalbaar moet zijn, aldus de gemeente.
Author: DUIC.nl
Posted: November 26, 2020, 11:04 am
Liverpool heeft volgende week genoeg aan een thuiszege op Ajax om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League, maar manager Jürgen Klopp maakt zich na de pijnlijke nederlaag tegen Atalanta van woensdagavond (0-2) weer wat meer zorgen over zijn ploeg.
Author: NU.nl
Posted: November 26, 2020, 11:03 am
Actie en spektakel lijken de tweede natuur van het gezin van Milla Jovovich te zijn. Nadat de actrice al met haar echtgenoot aan verschillende fantasyfilms heeft gewerkt, begint nu ook hun oudste dochter zich een eeuwige naam te maken. De dertienjarige Ever Anderson is vanaf volgend jaar te zien in de langverwachte Marvel-film Black Widow.
Author: NU.nl
Posted: November 26, 2020, 11:00 am
Tientallen dozen met jerrycans zijn donderdagochtend aangetroffen in bosjes langs de Madesteinweg en op een parkeerterrein aan de Zandvoortselaan in Loosduinen in Den Haag. Het gaat om drugsafval.
Author: AD Haagsche Courant
Posted: November 26, 2020, 11:00 am
Het Nederlands elftal is donderdag een plaats gestegen op de FIFA-ranking. Oranje heeft de vijftiende voor de veertiende plek verruild en sluit 2020 op die plek af.
Author: NU.nl
Posted: November 26, 2020, 10:47 am
In het kader van de wereldwijde campagne Orange the World van de Verenigde Naties, kleuren verschillende Eindhovense gebouwen van 27 november tot en met 10 december oranje. De actie verwerpt geweld tegen vrouwen.
Author: indebuurt Eindhoven
Posted: November 26, 2020, 10:28 am
Nog eens vier tieners zijn in Frankrijk opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Dat meldt een gerechtelijke bron donderdag aan persbureau AFP.
Author: ANP
Posted: November 26, 2020, 10:25 am

Het ondernemerslandschap is dankzij technologische innovaties flink veranderd de afgelopen jaren. Voor het Ministerie van Economische Zaken tijd om onderzoeksbureau Panteia aan het werk te zetten met een onderzoek naar de huidige gezondheidsindicatoren van het MKB. Welke bedrijven zijn het gezondst en wat doen zij anders dan de anderen? Kunnen alleen de grote bedrijven met veel financiële middelen mee in de huidige innovatie-stroom? Het onderzoek biedt interessante inzichten en wij zetten 3 praktische tips voor je op een rij.
Posted: April 25, 2016, 11:12 am
Minister van Sociale Zaken Asscher heeft een reeks wetswijzigingen aangekondigd die de werkgeverslasten moeten verlichten. Op korte termijn, namelijk al met ingang van 1 juli, treedt de eerste daarvan al in werking: voor seizoensarbeid zal weer een tussenpoos van drie in plaats van zes maanden gelden voordat een tweede contract kan worden afgesloten.
Posted: April 22, 2016, 4:13 pm
Ondernemers met een klein bedrijf maken zich vrijwel geen zorgen over ziekteverzuim, terwijl bij grote bedrijven een aanzienlijk deel van de eindverantwoordelijken er wakker van ligt.
Posted: April 22, 2016, 3:35 pm
Trudy Joling heeft al 15 jaar een praktijk voor dyslectische mensen. Vaak kreeg ze te horen: 'Hoe kan het nou dat het zo lang duurt voordat duidelijk wordt dat mijn kind dyslexie heeft'. Het duurt soms anderhalf tot twee jaar voordat met behulp van testen de juiste diagnose wordt vastgesteld. 'Dat moet sneller kunnen', dacht Joling. Zo ontstond de app Dyslexie Test & Tips.
Posted: April 20, 2016, 9:58 pm
Wist u dat u met actief netwerken uw omzet met maar liefst éénderde kunt vergroten? Dit e-boek van Daphne Medik geeft u de handvatten om nieuwe klanten te vinden via uw netwerk, en zo uw omzet te verhogen.
Posted: April 20, 2016, 9:47 pm
Als we iets kunnen leren van de Panama Papers-kwestie dan is het wel dat de tijdgeest in hoog tempo verandert. En als de ‘Homo Officium’ iets zou kunnen weten van zichzelf dan is het wel dat ‘veranderen’ niet zijn best ontwikkelde competentie is. Compliance-officers hier te lande lijken zich van deze menselijke trek slecht bewust.
Posted: April 20, 2016, 11:10 am
Hij wilde anders naar ‘koffie op de zaak’ kijken. Wat is iemand bereid te betalen voor een goede kop koffie zonder verborgen kosten? En hoe vertaalt zich dit als investering in personeel en klantbeleving? De Zaak en Pertazza hebben er samen onderzoek naar gedaan.
Posted: April 18, 2016, 4:09 pm
De plannen voor Autobrief II – de autobelastingen voor de komende jaren – leken tamelijk geruisloos door de Tweede Kamer te gaan, maar zoals zo vaak zit de duivel in de details. Het meest opvallende daarvan is een aanpassing waardoor oplaadbare hybride auto’s in 2017 hun voordeelpositie verliezen.
Posted: April 15, 2016, 5:26 pm
"One stop shopping is passé, ondernemers financieren zich in toenemende mate via meerdere partijen", schrijft Fons Huijgens in het voorwoord van zijn boek. Huijgens is een man van de praktijk: hij is 25 jaar werkzaam geweest in het bankwezen en adviseert nu ondernemers bij hun kredietaanvragen. "Geld in overvloed" is dan ook bij uitstek op de huid van de mkb-ondernemer geschreven.
Posted: April 15, 2016, 4:22 pm
Vraag een gemiddelde zelfverklaarde ondernemer of hij volgens de regels van de Belastingdienst ondernemer is, en hij zegt volmondig ‘Ja!’. Zeker bij kleine ondernemers is dat beeld lang niet altijd terecht, zo blijkt uit onderzoeken van de Belastingdienst. Met het oog op de aangifte komt de Belastingdienst nu met een nieuw online hulpmiddel : de OndernemersCheck.
Posted: April 14, 2016, 1:55 pm
Digitaal is the name of the game in autoland en dat geldt zeker voor de Business Edition. Naast comfort- en veiligheidssnufjes heb je bijvoorbeeld ook DAB+ digitale radio. Een aanwinst in de auto, omdat het sinds kort serieus wordt aangepakt met extra zender-‘bouquets’. Dat levert hele reeks zenders op. Zelf geef ik de voorkeur aan Arrow Classic Rock en de 24/7 Top2000-zender, maar BNR en Classic zitten er ook tussen. Voor ieder wat wils dus.
Posted: April 13, 2016, 3:30 pm
Het is opvallend hoe snel geavanceerde elektronische snufjes na de ‘directieklasse’ ook in de meer betaalbare modellen terechtkomen. Veel van die systemen beginnen ‘we’ al bijna gewoon te vinden, maar de ontwikkelingen gaan steeds verder. Neem nou het Safety Shield van de Nissan Qashqai.
Posted: April 13, 2016, 3:18 pm
Uitzonderingen bevestigen ook in de autowereld de regel. Neem de Qashqai, acht, negen jaar geleden. De Nissan had van alles wát, zogezegd. Een beetje ruimtewagen, een toefje terreinauto, snufje stationwagen en een fikse scheut luxe personenauto. Fusion cooking op wielen. De ‘cross over’ was geboren. Nissan heeft hem een verjongingskuur laten ondergaan. Rob van Ginneken testte hem uit.
Posted: April 13, 2016, 3:06 pm
De Tweede Kamer ontving pasgeleden de halfjaarrapportage van de Belastingdienst. Altijd interessant leesvoer. Je krijgt een prima beeld van de Belastingdienst en ‘hoe de wind daar waait’. Zo is in deze rapportage sprake van een ‘Programma Zeer Vermogende Personen’. Ik citeer: ‘In de loop van 2016 zal een beslissing worden genomen over de invulling hiervan naar de toekomst.’ Naar de toekomst, hè?...
Posted: April 13, 2016, 2:04 pm
Je overwoog, na mijn vorige blog, alles nog eens. Je kiest voor variant 'Frankrijk'. Niet uit vriendschap, dat is voorlopig even voorbij. Die hele lening aan die vriend van je, bleek een canard. Nee, je denkt er zakelijk beter uit te springen, vandaar. Maar dan. Wat gebeurt er dan fiscaal? Heel wat. Ik leg het je uit.
Posted: April 13, 2016, 2:01 pm
Je onderneming loopt lekker. Je houdt geld over. Je klant wil uitbreiden en heeft geld nodig. De bank doet weer moeilijk en jij leent €150.000 uit. Je helpt zo je klant, zijn afnames worden groter, je versterkt de keten waarin je actief bent én je krijgt een mooie rente. Maar...
Posted: April 13, 2016, 1:58 pm
Op 8 december heeft ons kabinet een akkoord bereikt met D66 en CDA over een nieuw belastingplan. Vandaag las ik alweer de eerste kritiek op de totstandkoming van dit plan. Zulke kritiek betreft dus de politiek er om heen. Hoe stomvervelend het politieke spel soms mag lijken voor ons, het is wel nodig om iets tot stand te brengen.
Posted: April 12, 2016, 3:42 pm
Twee jaar geleden hielp ik twee bouwbedrijven samenbrengen in een samenwerkingsverband. Dit vergde een flinke herstructurering. Eén van de bedrijven leed al een paar jaar verlies. De ander was winstgevend. Die verliezen vertegenwoordigen een waarde, want die kun je “aftrekken” van toekomstige winsten. Bij zo’n herstructurering moet je dan alleen wel héél goed opletten.
Posted: April 12, 2016, 3:42 pm
Soms wordt het medewerkers zwaar gemaakt. Je gaat op vakantie. Uit schuldgevoel over deze “bandeloze ontspanningsperiode” lees je een managementboek. Doet er niet toe welk. Maar, ko-lè-re!, wat een inspirerend boek is dat, zeg. Deze schrijver heeft al joúw ideeën opgeschreven.
Posted: April 12, 2016, 3:42 pm
Een relatie van mij heeft een druk gezinsleven, goede ondernemerszin en een ex-partner. Zij zijn al lang uit elkaar. Hij betaalde haar jarenlang alimentatie, zoals afgesproken. Tot zijn grote vreugde is de wettelijke termijn van 12 jaar haast voorbij. Dat zal financieel flink schelen, toch……?
Posted: April 12, 2016, 3:42 pm
De Nederlandse consument hoort bij de koplopers in Europa wat online kopen betreft, en rekent ook het liefst online af. Op dat vlak hoeven we van niemand iets te leren. Bij ondernemers gaat het er echter wat ouderwetser aan toe: facturen worden vaak nog via overschrijving geregeld. Oerdegelijk en lekker traditioneel, maar weinig modern.
Posted: April 11, 2016, 5:43 pm
‘Het kan weleens knallen...’ Michel Uyen maakt op no cure no pay-basis bezwaar tegen WOZ-waarden. Zijn vrouw Gondje Gieben brengt de structuur aan die zo hard nodig is voor een bedrijf dat continu met deadlines werkt.
Posted: April 8, 2016, 4:02 pm
‘Op een bepaald moment was ik gewoon ontevreden over mijn werk. Ik werd cynisch, negatief en had een absoluut verkeerde houding. Tijdens congressen hoorde ik sprekers fantastische verhalen vertellen waarvan ik dacht: het klopt wat ze allemaal zeggen maar dat lukt me niet. Why?? Dat was dus waar ik naar op zoek moest, mijn ‘waarom’. Een verandering is niet zoiets als het omzetten van een schakelaar, het is een proces dat over langere tijd gaat maar waarvan je opeens merkt dat het werkt.’
Posted: April 8, 2016, 4:00 pm
Sneller, interactiever, meer mogelijkheden om je te profileren en lokaler. Met de inzet op ‘digitaal’ willen we ondernemers nog beter bedienen. Willem Overbosch, directeur-eigenaar van de Dutch Network Group/De Zaak, en commercieel directeur Stefan Vermeul leggen uit hoe De Zaak Online je verder helpt.
Posted: April 8, 2016, 3:59 pm

Als jouw bedrijf schade oploopt door bijvoorbeeld brand of een inbraak is het essentieel om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn. Bedrijfsstilstand kan immers fataal zijn. Juist de gevolgschade, zoals het verlies van marktaandeel en (potentiële) klanten die naar de concurrent gaan, vormt de grootste bedreiging voor de voortgang van een onderneming.
Posted: June 3, 2016, 3:17 pm
Bijna heel ondernemend Nederland start de dag met een kop koffie. Maar van welke factoren hangt een goede kop koffie af? Waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt? Richard Cudovan van PerTazza komt langs in de tv-studio voor een interview over koffie.
Posted: June 3, 2016, 3:16 pm
Scheldende of dreigende klanten, diefstal of fysiek geweld. Ondernemers - vooral detaillisten - worden er steeds vaker mee geconfronteerd. Wat kun je doen om jouw medewerkers te beschermen?
Posted: June 3, 2016, 3:16 pm
Een inbraak voorkomen kan niet altijd. Maar je kunt het de dief wel moeilijk maken. Hoe inbraak (on-)veilig is jouw bedrijf? Gebruik deze checklist om het risico op inbraak te verkleinen.
Posted: June 3, 2016, 3:15 pm
"Een werknemer gaat met zwangerschapsverlof, gebaseerd op de uitgerekende bevallingsdatum. Als de bevalling later plaatsvindt, blijft de totale duur van het zwangerschapsverlof dan toch 16 weken?"
Posted: June 3, 2016, 3:15 pm
Deze overeenkomst is uitsluitend bedoeld voor situaties waarbij de werkzaamheden voor een vennootschap (de werkmaatschappij) worden verricht door een andere vennootschap (de holding), waarin een natuurlijk persoon minder dan 100% aandelenbezit heeft.
Posted: June 3, 2016, 3:14 pm
Dat het waarde toevoegt aan bedrijfsvoering, staat buiten kijf. Maar benutten mkb'ers de mogelijkheden van sociale media en LinkedIn wel genoeg? En waar liggen nog kansen in 2016? Gesprek met expert Richard van der Blom.
Posted: June 3, 2016, 3:12 pm
Diederik Bakker heeft een Brownies en DownieS vestiging in Arnhem. Brownies en DownieS is een succesvolle franchiseformule van lunchrooms waar ambachtelijke kwaliteitsgerechten worden geserveerd. Bijzonder aan de formule is dat er mensen met een verstandelijke beperking werken. Sinds 2010 zijn er al zeker tien vestigingen in het land bijgekomen. Bakker vertelt in deze video meer over zijn zaak.
Posted: June 3, 2016, 3:10 pm
"Ik ben winkelier en huur twee panden van dezelfde verhuurder. Per winkel verschilt de huurverhoging. Kan dat?" Ja, per pand kan de verhoging verschillen, afhankelijk van de afspraken in de huurovereenkomsten. De verhuurder kan eens per jaar de huur verhogen met de indexering. Meestal wordt er aansluiting gezocht bij de consumentenprijsindex van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Daarnaast mag de huurprijs van een winkelruimte in beginsel eens in de vijf jaar worden aangepast aan de huurprijzen van vergelijkbare bedrijfspanden. Deze laatste wijze van indexering wordt ook gehanteerd in de algemene ROZ-bepalingen die vaak worden gebruikt voor winkelhuurovereenkomsten. Een andere maatstaf is echter ook mogelijk, bijvoorbeeld een afgesproken vast percentage. Lees meer in het artikel Huurgeschil, dit zijn uw rechten»
Posted: June 3, 2016, 3:06 pm
Zo langzamerhand mag het duidelijk zijn dat je als ondernemer duidelijk 'online' aanwezig bent. Bang dat het teveel tijd en geld kost? Er zijn kwalitatief goede, gratis (!) tools beschikbaar om online ondernemen ook voor jou tot een succes te maken. 9 tips die onmisbaar zijn om van je website een succes te maken.
Posted: June 3, 2016, 3:04 pm
PARTNERCONTENT - Jouw doelgroep ziet iedere dag tientallen reclameboodschappen voorbijkomen. Hoe zorg je er dan voor dat jouw advertentie er tussenuit springt? Met deze drie praktische tips kun je potentiële klanten naar jouw webshop leiden.
Posted: June 3, 2016, 3:04 pm
Zonder salesteam is het lastig een onderneming draaiende te houden. Maar hoe kun je succesvol verkopen? Een snel verkoopproces is een belangrijke voorwaarde. Tips om je verkoopproces te versnellen.
Posted: June 3, 2016, 3:01 pm
Hoeveel vakantie-uren bouwt iemand op die 03-02 in dienst komt, met een contract voor een half jaar en 24 uur per week? En hoe is dat verdeeld in wettelijke en bovenwettelijke vakantie-uren? De (gratis) verlofberekenaar 2016 van Easy Template geeft de oplossing.
Posted: June 3, 2016, 3:01 pm
Er zijn tegenwoordig zo veel advertentiekanalen, dat het lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Ga je voor Facebook, Google of Marktplaats of voor allemaal? Een overzicht van veelgebruikte kanalen en de voor- en nadelen.
Posted: June 3, 2016, 2:57 pm
‘Kia' klinkt niet erg Europees, toch rolt de Cee'd van de band in de Slowaakse fabriek van het concern. Steeds sneller ook. De teller staat al op meer dan een miljoen. Met het net gelanceerde nieuwe model klopt Kia ook nadrukkelijk aan de voordeur bij zakelijke rijders. Dat schreeuwt om een test.
Posted: June 3, 2016, 2:56 pm
Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de bedrijven en non-profit-organisaties niet goed is voorbereid op een crisissituatie. "Dat is zonde, omdat je met een goed doordacht plan schade kunt beperken en er zelfs met een betere reputatie uit kunt komen", weet Alfred Knorr, directeur van Stormdijk. Bekijk de video.
Posted: June 3, 2016, 2:55 pm
Als ondernemer kom je vaak over de vloer bij andere ondernemers. Barteld Boerma van Popma|BarteldBoerma Makelaars in Leeuwarden vertelt bij welke ondernemers in zijn omgeving hij graag komt of (zakelijk) contact mee heeft.
Posted: June 3, 2016, 2:54 pm
Met een vlammende pitch van één minuut overtuigde Joran Pronk de jury van MKB IDEE: zijn idee werd het winnende voor het jaar 2015. Keyplan, een innovatieve app, bespaart medewerkers dagelijks kilometers loopwerk en zorgt voor de juiste informatie op het juiste moment. Een oplossing waarbij bedrijven, medewerkers en klanten baat hebben. Bekijk het video-interview met hem.
Posted: June 3, 2016, 2:53 pm
Je komt er achter dat je werknemer een stuwmeer aan vakantiedagen heeft opgebouwd. Wat kun je voortaan doen om dit te voorkomen? En hoe zit het met wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen?
Posted: June 3, 2016, 2:47 pm
Waar ging de interesse van ondernemers naar uit in 2015? Dit zijn onze 10 best gelezen artikelen van 2015.
Posted: June 3, 2016, 2:45 pm
U kunt goed reclame maken voor uw bedrijf met het werk dat u voor klanten hebt gedaan. Als u daar echter voorbeelden van op uw website of in andere bedrijfsuitingen gebruikt, moet u wel met bepaalde regels rekening houden, zoals het auteursrecht.
Posted: June 3, 2016, 2:36 pm
Gebruik je nog steeds Excel voor je klantcontacten? Nu kan een Excel-spreadsheet ontegenzeggelijk heel handig kan zijn, maar de vraag is of het geschikt is voor toepassingen zoals klantenbeheer, facturen en artikellijsten? Zeker als je onderneming groeit, heb je behoefte aan meer schaalbare tools. Tools die je inzicht geven.
Posted: June 3, 2016, 2:33 pm
Handelsgeest, daadkracht en durf kenmerkten de eerste multinational ter wereld: de oer-Nederlandse VOC (1602-1798). Een jaar of negen geleden zei toenmalig minister-president Balkenende over de ‘VOC-mentaliteit': Laten we blij zijn met elkaar! Laten wij optimistisch zijn! Laten we zeggen: Nederland kan het weer! Die VOC-mentaliteit, over grenzen heen kijken, dynamiek! Toch?'
Posted: June 3, 2016, 2:30 pm


Warning: mysqli_query(): MySQL server has gone away in /home/customer/www/zzp-nieuws.nl/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2033

Warning: mysqli_query(): Error reading result set's header in /home/customer/www/zzp-nieuws.nl/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2033

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *