Zakelijk nieuws

In Utrecht is woensdagavond een ambulance gestolen. De dader is vervolgens met de ambulance tegen meerdere auto's aangereden. De politie wist de persoon in te rekenen.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: December 7, 2022, 11:08 pm
In de periode juli tot en met oktober is in Nederland 17 procent minder gas gebruikt dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt statistiekbureau CBS. De daling van het gasverbruik is voornamelijk een gevolg van de hoge gasprijzen. Vooral grote industriële bedrijven verbruikten minder aardgas.
Author: Noémi van de Pol
Posted: December 7, 2022, 11:00 pm
Vinícius Júnior trekt zich niets aan van de kritiek die de Brazilianen hebben gekregen op de dansjes waarmee ze maandag hun doelpunten vierden in het achtstefinaleduel met Zuid-Korea (4-1). De aanvaller van Real Madrid benadrukt dat de 'Goddelijke Kanaries' niks gaan veranderen op het WK.
Author: onze sportredactie
Posted: December 7, 2022, 10:52 pm
Vivianne Miedema heeft Arsenal woensdag aan drie punten in de Champions League geholpen. De Nederlandse spits maakte het enige doelpunt bij de 1-0-thuiszege op Juventus. Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk boekten een overwinning met Olympique Lyonnais.
Author: onze sportredactie
Posted: December 7, 2022, 10:26 pm
Een persconferentie van het Braziliaanse elftal met Vinícius Júnior werd woensdag verstoord door een kat. Het dier sprong op de desk terwijl de Braziliaanse vleugelverdediger aan het woord was.
Author: onze videoredactie
Posted: December 7, 2022, 9:40 pm
Koning Willem-Alexander en zijn gezin kijken vrijdagavond niet naar de kwartfinale van het WK in Qatar waarin Nederland tegen Argentinië speelt. De koning vertelde woensdag aan Shownieuws dat de familie dan de verjaardag van prinses Amalia viert.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: December 7, 2022, 9:32 pm
Het Peruaanse parlement stemde woensdag voor de afzetting van president Pedro Castillo. Kort daarvoor probeerde Castillo die stemming juist te voorkomen door het parlement te ontbinden. De inmiddels afgezette president werd kort na de stemming opgepakt.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: December 7, 2022, 9:18 pm
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: ik heb 's nachts een onrustig gevoel in mijn benen. Valt daar iets tegen te doen? Huisarts Tamara de Weijer: "Veel mensen hebben last van rusteloze benen. Ouderen vaker dan jongeren en vrouwen vaker dan mannen."
Author: Dorien Dijkhuis
Posted: December 7, 2022, 9:12 pm
Botox en fillers lijken steeds populairder te worden in ons land. Maar wanneer krijg je een cosmetische ingreep eigenlijk vergoed?
Author: Sarah Sitanala
Posted: December 7, 2022, 9:12 pm
Zeker nu de dagen weer korter worden, maken mensen het binnen graag extra gezellig. Naar verwachting worden deze winter, waarin veel mensen gas willen besparen, meer kaarsen gebrand. Klopt het dat kaarsen ongezond kunnen zijn? En waar kun je op letten?
Author: Anne van Asseldonk
Posted: December 7, 2022, 9:11 pm
De kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK voetbal in Qatar wordt vrijdag gefloten door scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. Pol van Boekel is de VAR bij het duel tussen Brazilië en Kroatië.
Author: onze sportredactie
Posted: December 7, 2022, 9:11 pm
Pijnlijke witgrijze of gele zweertjes in de mond: een op de vijf volwassenen heeft weleens last van aften. Ze geven een stekende pijn tijdens het eten of als je ze aanraakt met je tong. Hoe kom je er zo snel mogelijk van af?
Author: Naomi Defoer
Posted: December 7, 2022, 9:11 pm
Trainer Erik ten Hag en Donny van de Beek hebben woensdagavond met Manchester United op het trainingskamp in Spanje een oefenwedstrijd tegen Cádiz CF verloren. De Spanjaarden waren met 4-2 te sterk voor 'The Red Devils'.
Author: onze sportredactie
Posted: December 7, 2022, 9:10 pm
Demonstranten zijn woensdag de straat opgegaan in Lima nadat president Pedro Castillo het parlement wilde ontbinden. Een ruime meerderheid van het Peruaanse parlement stemde voor de afzetting van Castillo.
Author: onze videoredactie
Posted: December 7, 2022, 9:05 pm
Rijkswaterstaat verwacht donderdag een zware ochtend- én avondspits. Het wegverkeer moet ook rekening houden met lokale gladheid als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten.
Author: onze nieuwsredactie
Posted: December 7, 2022, 8:54 pm
Onderzoek naar Europese roodborstjes wijst uit dat de vogeltjes agressief worden door menselijke geluidsoverlast. Roodborstjes uit de stad gedroegen zich driftiger naar een nieuwe vogel dan hun soortgenoten van het platteland. Volgens onderzoekers zijn de stadse vogeltjes agressiever door het lawaai dat ze gewend zijn.
Author: José Boon
Posted: December 7, 2022, 8:51 pm
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Rabobank als verdachte aangemerkt in een onderzoek naar het voorkomen van witwassen. Dat meldt de bank woensdag in een persbericht.
Author: onze economieredactie
Posted: December 7, 2022, 8:46 pm
Shorttracker Sjinkie Knegt en zijn vrouw Fenna zijn na een relatie van bijna achttien jaar uit elkaar. De Fries heeft in het dertigjarige model Chanti al een nieuwe vriendin gevonden.
Author: onze entertainmentredactie
Posted: December 7, 2022, 8:11 pm
Terwijl de minister van Justitie en Veiligheid vraagt om uitbreiding van de kroongetuigenregeling, lijkt het verstandiger eerst kritisch naar de huidige regeling te kijken. Een reconstructie van hoe de deal met Nabil B., kroongetuige in het omvangrijke Marengo-proces, tot stand kwam.
Author: Joris Peters
Posted: December 7, 2022, 8:02 pm
Queen staat met Bohemian Rhapsody voor de negentiende keer op de eerste plek in de Top 2000 van NPO Radio 2. Dat heeft Ruud de Wild woensdag bekendgemaakt. Roller Coaster van Danny Vera neemt net als vorig jaar de tweede plek in beslag. De top drie wordt gecompleteerd door Eagles met Hotel California.
Author: onze entertainmentredactie
Posted: December 7, 2022, 7:53 pm
Queen staat met Bohemian Rhapsody voor de negentiende keer op de eerste plek in de Top 2000 van NPO Radio 2. Dat heeft radio-dj Ruud de Wild woensdag bekendgemaakt.
Author: onze videoredactie
Posted: December 7, 2022, 7:41 pm
Hansi Flick zet zijn werk voort als bondscoach van het Duitse elftal. De oefenmeester lag onder vuur na het dramatisch verlopen WK in Qatar, maar de Duitse voetbalbond DFB maakte woensdag bekend met hem verder te gaan.
Author: onze sportredactie
Posted: December 7, 2022, 7:35 pm
Yuki Kempees en Lizzy van der Ligt zijn woensdagochtend voor de tweede keer ouders geworden. Het koppel heeft opnieuw een dochter gekregen, vertelde de Kris Kross Amsterdam-dj woensdagavond op Qmusic.
Author: onze entertainmentredactie
Posted: December 7, 2022, 6:12 pm
Honkballer Kenley Jansen vertrekt naar Boston Red Sox, meldt de Major League Baseball (MLB) woensdag. De op Curaçao geboren pitcher tekent naar verluidt een contract voor twee jaar bij de formatie uit de Noord-Amerikaanse competitie.
Author: onze sportredactie
Posted: December 7, 2022, 5:49 pm
"Seksueel wangedrag is geen incident, het zit in onze cultuur", zei regeringssecretaris Mariëtte Hamer woensdag. Ze stelt dat seksueel grensoverschrijdend gedrag een structureel probleem is in Nederland. Op ons reactieplatform NUjij vroegen jullie je af: wat is seksueel wangedrag eigenlijk? In dit artikel leggen we het uit.
Author: NU.nl
Posted: December 7, 2022, 5:48 pm
De Engelse politie heeft dinsdag beelden gedeeld van de arrestatie van een voortvluchtige. De man werd door een kudde nieuwsgierige koeien naar de rand van een weiland gedreven.
Author: onze videoredactie
Posted: December 7, 2022, 5:45 pm
Het internationaal olympisch comité (IOC) onderzoekt hoe het atleten uit Rusland en Belarus weer kan toelaten tot internationale wedstrijden en uiteindelijk ook de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Ondertussen blijven de sancties tegen de twee landen en hun regeringen in stand.
Author: onze sportredactie
Posted: December 7, 2022, 5:41 pm
Een timelapse toont de sloop van een deel van het Dijkzigt-ziekenhuis in Rotterdam. De sloop vond plaats tussen juni en november 2022, de timelapse werd dinsdag gedeeld.
Author: onze videoredactie
Posted: December 7, 2022, 5:19 pm
Het kabinet houdt de maatregel om gezinshereniging uit te stellen in stand. Een rechter oordeelde maandag dat de gezinsleden van een Syrische vrouw met een verblijfsvergunning wel direct naar Nederland mogen komen. Deze specifieke uitspraak heeft geen invloed op het beleid, stelt het kabinet.
Author: Priscilla Slomp
Posted: December 7, 2022, 5:19 pm
Oorlog, de naweeën van een pandemie en dalende beurskoersen; 2022 was een slecht jaar voor de rijksten op aarde. Volgens zakenblad Forbes zijn er 87 miljardairs minder dan een jaar geleden. Het totale vermogen van 's werelds rijksten daalde ook: met 400 miljard dollar tot een nog altijd respectabele 12,7 biljoen dollar (12,1 biljoen euro).
Author: Eva Schouten
Posted: December 7, 2022, 5:16 pm


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *