Zakelijk nieuws

Medewerkers van Facebook waarschuwen al jaren dat het bedrijf er niet in slaagt op haatzaaiende berichten te controleren, juist in landen waar dergelijke uitlatingen waarschijnlijk de meeste schade veroorzaken. Dat blijkt uit interviews met vijf voormalige werknemers en interne bedrijfsdocumenten die Reuters heeft ingezien.
Author: NU.nl/Reuters
Posted: October 25, 2021, 12:09 pm
De coronamaatregelen tijdens de Olympische Spelen in Peking zijn in grote lijnen hetzelfde als die voor de Spelen van afgelopen zomer in Tokio. Dat blijkt uit de zogeheten playbooks die maandag zijn gepubliceerd door het internationaal olympisch comité (IOC).
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 12:04 pm
Iedereen die met Transavia naar Marokko is gevlogen, heeft ondanks het vliegverbod een mogelijkheid om deze week terug te vliegen naar Nederland. Er zijn nog voldoende plekken op de zeven laatste repatriëringsvluchten tot en met vrijdag, laat een woordvoerder maandag weten.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 11:57 am
Het aantal mensen dat vanwege het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis is maandag gestegen naar bijna achthonderd. Dat is het grootste aantal sinds 9 juni.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 11:57 am
Het klimaat in Nederland verandert steeds sneller en de prognose voor de zeespiegelstijging in de Noordzee moet naar boven worden bijgesteld. Dat concludeert het KNMI maandag in Klimaatsignaal'21, een doorrekening van het nieuwste IPCC-rapport aangevuld met eigen onderzoek.
Author: Rolf Schuttenhelm
Posted: October 25, 2021, 11:51 am
Een paar schoenen van basketballegende Michael Jordan is sinds zondag het duurste paar sneakers aller tijden. Bij een veiling in Las Vegas werd er 1,47 miljoen dollar (1,26 miljoen euro) voor geboden.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 11:46 am
Generaal Abdel Fattah Al Burhan, die aan het hoofd van de Soedanese regeringsraad staat, heeft met zijn strijdkrachten de macht gegrepen. Hij heeft de noodtoestand uitgeroepen en de soevereine overgangsraad en de regering ontbonden.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 11:39 am
Het zelfvertrouwen van Irene Schouten kreeg een boost toen ze vorig seizoen als eerste Nederlandse ooit de wereldtitel veroverde op de 5.000 meter. Toch plaatst de bescheiden Noord-Hollandse zich in het olympische seizoen nog altijd vaker dan haar lief is in de schaduw van recordkampioene Martina Sáblíková.
Author: Jeroen van Barneveld
Posted: October 25, 2021, 11:38 am
Het olympische schaatsseizoen begint komend weekend met de NK afstanden in Heerenveen. Hoe ziet het programma eruit en wat staat er van vrijdag tot en met zondag op het spel in Thialf?
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 11:38 am
Het aantal coronapatiënten dat opgenomen moet worden in het ziekenhuis loopt harder op dan verwacht, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandagochtend. Of nieuwe maatregelen nodig zijn, wilde De Jonge nog niet kwijt. Maandagmiddag spreekt de minister met het demissionaire kabinet over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 11:25 am
Bekende Nederlanders proberen in Expeditie Robinson zo lang mogelijk te overleven op een onbewoond eiland. NU.nl spreekt iedere week met de afvaller. Deze week: John de Bever.
Author: Lara Zevenberg
Posted: October 25, 2021, 11:13 am
Het KNMI heeft maandag een rapport over het veranderende Nederlandse klimaat gepresenteerd. NU.nl-redacteur Jesse Taat en klimaatverslaggever Rolf Schuttenhelm bespreken de opvallendste dingen uit dat rapport.
Author: Jesse Taat
Posted: October 25, 2021, 10:55 am
Een dag na het ontslag van hoofdtrainer Mark van Bommel is ook zijn assistent Kevin Hofland vertrokken bij VfL Wolfsburg. Dat maakte de nummer negen van de Bundesliga maandag bekend.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 10:53 am
Henk ten Cate vertrekt per direct als trainer van Al Wahda. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten meldt maandag dat de samenwerking in "goed overleg" is beëindigd.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 10:42 am
De politie verdenkt een 26-jarige man uit de Noord-Brabantse plaats Raamsdonksveer ervan zaterdag opzettelijk een man te hebben aangereden in het nabijgelegen Oosterhout. Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Oosterhout, kwam daarbij te overlijden.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 10:35 am
De hackers achter de omvangrijke SolarWinds-aanval, waardoor vorig jaar veel Amerikaanse overheidsinstanties en bedrijven werden geraakt, zouden nog steeds actief zijn. Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat de groep de afgelopen maanden 140 technologiebedrijven heeft geprobeerd te hacken, meldt The Wall Street Journal maandag.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 10:28 am
Apple heeft verschillende regels voor de App Store aangepast. Een van die wijzigingen houdt in dat appontwikkelaars voortaan contact mogen opnemen met gebruikers om hen te wijzen op betaalmethodes buiten de App Store om.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 10:24 am
Demonstranten gaan maandag de straat op na een couppoging. Gewapende mannen bestormden eerder het huis van de premier en plaatsten hem onder huisarrest.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 10:22 am
Tesla Model 3 was afgelopen maand de bestverkochte auto van Europa. Het is voor het eerst dat een volledig elektrisch model de verkooplijst aanvoert. De Tesla is bovendien de eerste lijstaanvoerder die niet in Europa gebouwd wordt, meldt automotive onderzoeksbureau JATO Dynamics maandag.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 10:14 am
De producenten van de film Rust sluiten niet uit dat de opnames, die sinds donderdag stilliggen na een dodelijk schietincident, later worden hervat. Dat laten ze weten in een brief aan de crew van de film, die in handen is van The Hollywood Reporter.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 10:11 am
Twee op de drie geldverstrekkers in Nederland, waaronder alle grootbanken, hebben de hypotheekrentes in de afgelopen week verhoogd. Dat blijkt uit een analyse van Van Bruggen Adviesgroep. Grootbank ABN AMRO bevestigt de stijging en eerder werd al bekend dat marktleider Rabobank de rente op hypotheken heeft aangepast.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 10:08 am
Banken verstrekken wereldwijd nog steeds veel geld aan projecten voor fossiele energie, ondanks zorgen over het klimaat. Volgens berekeningen van persbureau Bloomberg trokken banken daar dit jaar 459 miljard dollar (zo'n 394 miljard euro) voor uit.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 9:34 am
Genesis komt volgend jaar naar Amsterdam. De band staat op 21 maart met hun The Last Domino? Tour in de Ziggo Dome, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 9:33 am
Prinses Mako van Japan heeft maandag, een dag voor haar huwelijk met Kei Komuro, een bezoek gebracht aan haar grootouders keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko. De dertigjarige prinses zag het paar voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd om afscheid te nemen. Na haar jawoord is ze geen lid meer van de keizerlijke familie.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 9:33 am
De derde plaats van Sergio Pérez zondag bij de Grand Prix van de Verenigde Staten is extra bijzonder omdat het drinksysteem in zijn Red Bull-auto niet werkte. De 31-jarige Mexicaan had het zwaar, maar stond uiteindelijk naast winnaar Max Verstappen en Lewis Hamilton op het podium.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 25, 2021, 9:28 am
Structureel worden grote hoeveelheden kankerverwekkende stoffen uit binnenvaarttankers geloosd op het Marker- en IJsselmeer. Dit wordt in afwachting van een internationaal totaalverbod gedoogd door de Inspectie Leefomgeving en Transport, meldt Omroep Flevoland maandag.
Author: ANP/NU.nl
Posted: October 25, 2021, 9:28 am
Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare vrezen voor een griepgolf dit najaar doordat meer mensen naar kantoor komen en minder afstand houden. Vorig jaar bleef de golf uit vanwege de lockdownmaatregelen, maar die zijn inmiddels versoepeld. Daardoor is er meer contact tussen werknemers op de werkvloer, wat kan zorgen voor meer griepbesmettingen.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 9:07 am
In de noodopvanglocatie voor vluchtelingen in de Zeelandhallen in Goes is een flinke corona-uitbraak. Van de 320 bewoners zijn vrijdag 49 mensen positief getest op het virus. Ze zitten momenteel in quarantaine.
Author: PZC
Posted: October 25, 2021, 8:29 am
FC Groningen-aanvaller Cyril Ngonge begrijpt dat na zijn schitterende hakgoal zondag tegen AZ de vergelijking wordt gemaakt met de treffer van toenmalig Ajax-speler Rafael van der Vaart in november 2003 in de Klassieker tegen Feyenoord. De 21-jarige Belg vindt zijn doelpunt zelfs mooier, al zei hij dat met een glimlach.
Author: NU.nl
Posted: October 25, 2021, 8:29 am
De A16 van Breda richting Rotterdam is afgesloten bij Zevenbergschen Hoek. Daar vloog maandagochtend rond 08.20 uur een bestelbus in brand. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg nog tot 13.00 uur dicht is.
Author: BN De Stem
Posted: October 25, 2021, 8:22 am


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *