Zakelijk nieuws

Vivianne Miedema blijft langer bij Arsenal. De spits, die de afgelopen weken nadrukkelijk in de belangstelling stond van FC Barcelona, heeft haar aflopende verbintenis bij de Engelse club vrijdag verlengd.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 8:44 am
De Nederlandse journalist Olivier van Beemen en zijn Beninse collega Flore Nobime zijn begin dit jaar in Benin opgepakt en vier dagen vastgehouden op verdenking van spionage. Van Beemen werd vervolgens het land uitgezet, schrijft onderzoeksjournalistiekplatform Follow the Money.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 8:44 am
Windmolens op de Utrechtse Heuvelrug keren de komende jaren niet terug als onderwerp van gesprek in de politiek. Ook aan de zondagopening van winkels wordt niet getornd, zo zijn de partijen die het dagelijks bestuur gaan vormen, overeengekomen.
Author: AD Utrechts Nieuwsblad
Posted: May 20, 2022, 8:37 am
Een 47-jarige man uit Amsterdam zit vast op verdenking van seksueel misbruik van vrouwelijke gedetineerden in de vrouwengevangenis Nieuwersluis.
Author: AD Utrechts Nieuwsblad
Posted: May 20, 2022, 8:33 am
De G7, de groep van rijkste landen ter wereld, heeft een akkoord bereikt over 18 miljard euro aan financiële hulp voor Oekraïne, zegt de Duitse minister Christian Lindner (Financiën) vrijdag tegen persbureau Bloomberg. Een dag eerder kondigde de Europese Commissie al aan dat ze het door oorlog geteisterde land 9 miljard euro gaat lenen.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 8:32 am
Hondenvereniging URV verhuisde nog geen drie weken geleden naar sportpark Overvecht-Noord. Maar of de vereniging daar kan blijven, is onzeker.
Author: AD Utrechts Nieuwsblad
Posted: May 20, 2022, 8:21 am
Paspoorten thuisbezorgen, een verdubbeling van het aantal afspraken dat gemaakt kan worden en de werkdruk van de baliemedewerkers beter in de gaten houden. De gemeente Den Haag neemt nog meer maatregelen om de lange wachttijden voor paspoorten en rijbewijzen terug te dringen.
Author: AD Haagsche Courant
Posted: May 20, 2022, 8:15 am
Twitter gaat waarschuwingen plaatsen bij misleidende berichten over de oorlog in Oekraïne. Ook worden volgens het bedrijf claims van gebruikers, die door humanitaire groepen onderuit zijn gehaald, minder verspreid.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 8:12 am
Het herstel van de kapotte Calandbrug gaat waarschijnlijk enkele maanden duren, meldt ProRail. Tot die tijd blijft de brug om veiligheidsredenen dicht voor het wegverkeer. Ruim een week geleden werd het probleem aan de brug bekend.
Author: AD Rotterdams Dagblad
Posted: May 20, 2022, 8:11 am
In het dorpje Montmeló nabij Barcelona staat dit weekend de Grand Prix van Spanje op het programma. Weerplaza praat je bij over de weersverwachting rond de zesde race van het seizoen.
Author: Weerplaza
Posted: May 20, 2022, 8:10 am
De spelers van FC Utrecht zijn blij verrast met hun optreden tegen Vitesse in de play-offs om Europees voetbal. Het chagrijn bij de ambitieuze Domstedelingen nam de afgelopen weken toe na enkele slechte resultaten, maar de ploeg van interim-trainer Rick Kruys won donderdag met 3-1 van Vitesse en staat met één been in de finale.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 8:10 am
Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag code oranje afgekondigd in Zuid-Limburg. Het weerinstituut waarschuwt voor de kans op grote hagelstenen en zware windstoten van 90 tot ruim 100 kilometer per uur.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 8:09 am
Zo'n tachtig actievoerders van Extinction Rebellion hebben de weg bij olieraffinaderij BP in Rotterdam geblokkeerd door olievaten met cement neer te zetten en door zichzelf vast te lijmen aan de weg. De zuidkant is volledig geblokkeerd door de actievoerders; aan de noordkant heeft de politie de weg deels weer vrij kunnen maken. Volgens de woordvoerder van Extinction Rebellion gebeurde dat met 'te veel geweld'.
Author: AD Rotterdams Dagblad
Posted: May 20, 2022, 8:04 am
Reanimeren is van levensbelang. Daarom organiseert de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) in samenwerking met zeven grote studentenverenigingen en Taskforce QRS Leiden op zaterdag 21 mei de Leidse Reanimatiedag.
Author: Sleutelstad
Posted: May 20, 2022, 7:58 am
Door een vloedgolf in de Franse regio Bretagne zijn donderdagavond twee ouders en een van hun kinderen om het leven gekomen. Het gezin liep op een dijk in de kustplaats Plogoff toen ze werden meegesleurd door het water, melden Franse media.
Author: NU.nl/ANP
Posted: May 20, 2022, 7:53 am
Erwin Koeman wordt na het WK van eind dit jaar in Qatar assistent van zijn broer Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Patrick Lodewijks gaat als keeperstrainer deel uitmaken van de nieuwe technische staf van Oranje. Beiden tekenen een contract tot en met het WK in 2026.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 7:51 am
Op Schiphol ligt de Aalsmeerbaan er vanwege groot onderhoud uit en dat betekent dat de Buitenveldertbaan ruim 2,5 keer vaker wordt gebruikt.
Author: AT5
Posted: May 20, 2022, 7:50 am
Amsterdammers kunnen vanaf 7 juni waarschijnlijk weer zonder afspraak naar binnen bij een van de Stadsloketten. De wijziging moet er, samen met de komst van nieuwe medewerkers, voor zorgen dat achterstanden bij het aanvragen van rijbewijzen en paspoorten worden ingelopen. Dat zei wethouder Touria Meliani (Personeel en Organisatie) vandaag.
Author: AT5
Posted: May 20, 2022, 7:48 am
Bij een ongeval tussen een auto en een personenbusje in het Zuid-Hollandse Honselersdijk zijn vrijdag negen mensen gewond geraakt. De gewonden zijn allemaal overgebracht naar het ziekenhuis, maar hoe ze er precies aan toe zijn is niet bekend.
Author: NU.nl/ANP
Posted: May 20, 2022, 7:44 am
Het Holocaust Namenmonument en basisschool De Wereldburger zijn de grote winaars van de Amsterdamse Architectuurprijs 2022. Het Namenmonument is onderscheiden met de vakjuryprijs. Daarmee is het voor het eerst dat de 'Gouden AAP' naar een monument gaat. De Wereldburger wint de publieksprijs.
Author: AT5
Posted: May 20, 2022, 7:40 am
Het wordt een beladen dag voor familie, vrienden en buren van Dirk Zwitser. Ruim een jaar geleden werd de 45-jarige Haarlemmer dood geschoten in de Beeksteeg bij zijn woning, toen hij een ruzie probeerde te sussen. Verdachte Hadley van N. (31) zou lid zijn van de MC Hardliners.
Author: NH Nieuws
Posted: May 20, 2022, 7:37 am
S10 is in de week na het Eurovisie Songfestival alsnog op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 terechtgekomen met haar inzending De Diepte. Het betekent de eerste nummer 1-hit van de 21-jarige zangeres.
Author: NU.nl/ANP
Posted: May 20, 2022, 7:34 am
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij 'niets aan'. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam 'de bierprofessor'.
Author: AD/Richard Hoving
Posted: May 20, 2022, 7:18 am
De Navo is in Europa nog steeds de beste plek om te schuilen voor noodweer, zo vinden nu ook Finland en Zweden. Maar voor de top in Madrid, volgende maand, moeten nog wel wat plooien worden rechtgestreken.
Author: de Volkskrant/Arnout Brouwers
Posted: May 20, 2022, 7:17 am
Herriët Brinkman heeft de primeur: zij is de eerste vrouwelijke wethouder in de geschiedenis van de gemeente Staphorst. Namens het CDA gaat de gisteravond beëdigde inwoonster van IJhorst deel uitmaken van een college met Lucas Mulder (SGP) en Alwin Mussche (CU) als collega-wethouders. "Na twaalf jaar raadslid is dit een logische vervolgstap."
Author: de Stentor/Cor van Dalen
Posted: May 20, 2022, 7:16 am
Schapenhouders maken zich zorgen. De buitenlandse interesse voor schapenwol neemt af, en in Nederland is al helemaal geen vraag. "Als dit zo doorgaat, moet ik mijn wol naar de verbrandingsoven brengen", zegt schaapherder Serge van der Zweep uit Renkum.
Author: de Gelderlander/Mirthe van Etten
Posted: May 20, 2022, 7:16 am
Het nieuwe muziekprogramma POP22 is donderdag voorzichtig begonnen met 605.000 kijkers. Het programma van Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange staat daarmee op de zeventiende plaats van de lijst met de best bekeken programma's van de dag.
Author: NU.nl/ANP
Posted: May 20, 2022, 7:14 am
De gesprekken tussen Air France-KLM en de Amerikaanse investeerder Apollo over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro zijn in een vergevorderd stadium. Met dat geld hoopt het luchtvaartconcern een deel van zijn leningen die de Franse overheid als noodhulp verstrekte tijdens de coronacrisis terug te kunnen betalen.
Author: NU.nl/ANP
Posted: May 20, 2022, 6:56 am
ACI Europe, de branchevereniging van Europese luchthavens, verwacht dat het aantal reizigers in 2024 weer op het niveau van voor de coronapandemie zit. Dat is een jaar eerder dan de organisatie tot nu toe dacht. ACI Europe gaat ervan uit dat dit jaar nog 540 miljoen minder passagiers over de vloer komen.
Author: NU.nl
Posted: May 20, 2022, 6:49 am
Ongelooflijk, maar waar: in Duckstad kan zelfs een zwemwedstrijd in het water vallen. Toch kun je, met een beetje denksport, deze puzzel zo weer compleet maken. Geniet van oneindig veel plonspret met al jouw Duckstad-vrienden, duik snel in de berg met 1.000 puzzelstukjes en kroon jezelf tot puzzelkampioen!
Author: NUshop
Posted: May 20, 2022, 6:48 am


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *